Viegls žāvētu augļu saldums labi kontrastē ar balzametiķa pikantumu. Kopā tie abi izceļ zivs garšu.
Ceps lasis rozīņu mērcē (Recepte no interneta)13
Sastāvdaļas
160–170 g rozīņu
250 ml ūdens
60 ml balzametiķa
⅓ tējkarote kaltētu ķiploku
800–900 g laša vai foreles filejas
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
1 tējkarote augu eļļas
**********
Pagatavošana
1․ Liek rozīnes katliņā un pārlej ar ūdeni tā, lai tās būtu pilnībā pārsegtas.
2․ Uzvāra uz lielas uguns, pēc tam maisot vāra uz nelielas uguns 6–8 minūtes.
3․ Rozīnes sablendē. Sajauc ar balzametiķi un ķiploku. Vēlreiz sablendē.
Kaltēta ķiploka vietā derēs pāris daiviņas sasmalcināta svaiga ķiploka.
4․ Fileju sagriež porcijas lieluma gabaliņos. Pārkaisa ar sāli un pipariem, liek ar foliju izklātā formā.
5․ Pārziež zivi ar pusi mērces un liek līdz 220 °С sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni uz 10 minūtēm.
6․ Pārziež zivi ar atlikušo mērci un cep vēl 5 minūtes vai nedaudz ilgāk.