Vienkāršs, bet varen gards vakariņu paēdiens.
Cepetis26
Nepieciešams:
Smuks kakla karbonādes gabals. (šajā gadījumā virs 2 kg)
Čili pipars
2 ķiploka galviņas
Medus
Sinepes
Sojas mēce
Sāls
Pipari
Čili piparu sagriež sloksnītēs, lielākās ķiploku daivas – gareniski uz pusēm.
Gaļas gabalā veido nelielus iegriezumus, kuros „sabaksta” ķiploku daiviņas un čili pipara gabaliņus.
Gaļu apziež ar sinepēm, apber ar sāli un pipariem un satin vienmērīgi folijā. Cep cepeškrāsnī ~200 grādos 2,5 – 3 stundas.
Kad gaļa jau gatava, to uzmanīgi iztin no folija kārtām Buljonu, kas iztecējis no gaļas lejam mazā grāpītī, jo tas būs vajadzīgs mērcei. Buljons jānovāra aptuveni par 1/3, kad tas kļuvis nedaudz biezāks, pievieno krietnu sviesta devu, kas to padara biezu un spīdīgu un neiedomājami garšīgu.
No sojas mērces, medus un sinepēm jāpagatavo gaļas glazūra. Šajā gadījumā pa tējkarotei no katra, bet tas, protams, pēc katra paša vēlēšanās. Gaļas gabals jāapziež ar glazūru un jāliek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 5 – 10 min.
Gaļai NOTEIKTI jāļauj „atpūsties” vismaz pusstundu!!!!! Tikmēr var sagatavot piedevas. Kad tas paveikts, sagriež cepeti, kārto uz šķīvja, pārlej ar mērci
Labu apetīti!