Sveiki. Tā kā vienu dienu es taisīju cepelīnus, es izdomaju ielikt recepti spokos :)
Vajadzīgi kartupeļi, olas, malta gaļa, kartupeļu ciete un garšvielas.
Cepelīniem vislabāk ģeld dzeltenie tupeņi ... un iesaku kartupeļus vārīt ar mizu - uz reiz "cita garša", kā arī uzreiz pēc zaļo kartupeļu sarīvēšanas piespiest citronu - skābums pasarās no cepelīnu zilganās krāsas (veci pārtikas guru vispār askorbīnskābes tabletes pulverī saberza un klāt lika) ...
to nospiesto rīvēto kartupeļu sulu arī var izmantot pieliekot vārāmajam ūdenim klāt lai ir izteiktāka garša ...
bet kopumā + no manis ....
PS un pats galvenais - vārot cepelīnus nedrīkst atiet no grāpja ... pietiek cepelīnus pārvārīt 2-3 minūtes par ilgu, kā tie izšķīst pļeckā ...
Šitos esmu divas reizes ēdis ciemos pie lietuviešu izcelsmes Latvijas iedzīvotājas, viņa cepelīnus pasniedz ar mērcīti, kura sastāv no smalki sagriezta un apcepta cauraudzīša un sīpoliem, tiem klāt piejaucot krējumu, tici man, garšo burvīgi, pamēģini nākošreizi. +
Vajadzēs pamēģināt, jo vienīgo reizi ēdu Lietuvā tos cepelīnus, bet nesaprotu kamdēļ jāliek kartupeļu ciete ja tā nolietā sula arī ir tā kartupeļu ciete tik šķidrā formā
Iespējams, ka ir garšīgi, taču izskats nemaz nav kārdinošs. Es labāk cepšu nevis vārīšu viņus.
Man ļoti garšo, vecmamma taisīja, bet lika speķīti vidū, nevis malti gaļu. Vajadzēs kādreiz pašai uztaisīt, vienīgi ilga tā rīvēšana.