Ieraudzīju šeit recepti par ceptu kartupeļu pagatavošanu un gribējās uzreiz ielikt kaut ko normālu. Ēdiens, kas cēlies no Armēnijas, bet ir gana tuvs mūsu pašu virtuvei.
Čahohbili9
184
1
Vajag kādu kilogramu vistas šķiņķu vai ko tamlīdzīgu, bet tā, lai visi gabali ir kaut cik vienādā lielumā, puskilogramu sīpolu, pāris daivas ķiploka un kādu puslitru tomātu sulas. Man sulas nebija, tāpēc izlīdzējos ar rīvētiem tomātiem savā sulā, kas atšķaidīti ar ūdeni. Pipari, sāls, hmeli-suneli un kurkuma vai karijs.
Sākumā jāsagriež sīpoli un ķiploki, sīpolu diezgan rupji.
Reklāma
Arī šķiņķus sagriezu uz pusi, lai labāk apcepas.
Sāk ar vistu, to liek sakarsētā pannā ar ādu uz leju.
Apcept vajag tā, lai ir kraukšķīgā garoziņa.
Reklāma
Tad pievieno sīpolus un ķiplokus, visu apcep. Pievieno garšvielas.
Tad pievieno tomātu sulu.Bet ne tik daudz, lai viss ir apsegts.
Vāku pannai virsū un fonā novārām kartupeļus, šis ēdiens vairāk ietu pie rīsiem, bet man sagribējās kartupeļu biezeni. Мужик сказал- мужик сделал.
Reklāma
Arī salātiņus klāt.
Nu re, 40 minūtes uz nelielas liesmas un vista ir gatava. Kartupeļu biezenim un salātiem gan jau apraksts nav vajadzīgs, to katrs māk.