local-stats-pixel

Burkānu kēkss5

Burkānu kēkss. Receptes. Ļoti garšīgi!

Burkānus nomazgā, nomizo, sīki sagriež. Uzliek uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs un marle. Kalte sakarsētā cepeškrāsnī 80°C 4-6 stundas ik pa laikam apmaisot. Sausus burkānus samaļ miltos, (no 1 kg burkānu sanāca 90 g burkānu miltu). Olu dzeltenumus saputo ar cukuru ( 100 g). Sviestu sakuļ ar atlikušo cukuru (100 g). Olu masai pievieno burkānu un kviešu miltus, sakultu sviestu, izmaisa, pašās beigās pievieno citrona cedru un saputotus olu baltumus,izmaisa. Cepamo formu ietauko ar sviestu, izkaisa ar rīvmaizi. Mīklu liek formā. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 160°C - 60 minūtes. Lai jums labi garšo! Balso, seko, iesaki citiem ! Paldies par uzmanību!

Sastāvdaļas:

burkāni 1 kg

milti 45 g

cukurs 200 g

olas 2

sviests 50 g

citrona cedra 1/2

76 2 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000

cik apmēram porcijas sanāk no tā viena keksa? man jāzina, vai ar vienu pietiks pabarot visus savus ciltsbrāļus un radus no Čerepundži ciema

1 0 atbildēt
Bet tā burkānu kaltēšana gan ilgi notiekemotion:-o
0 0 atbildēt

Ņamma. emotion

0 0 atbildēt
4-6 stundas kaltē burkānus, nu kas pa sviestu, nu jeibogu 😃😃
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt