Kurš gan nepazīst brūklenes! Man tās aug arī manā piemājas mežīņā. Nav bijis neviens gads, kad nevarētu savai tiesai salasīt. Ko darīju ar salasītajām brūklenēm parādīšu bildēs.
Pieberu 1 kg cukura un izmaisu.
Esmu nolēmusi ogas blenderēt. Vispirms atlieku nedaudz mazākā traukā, lai redzu kādas būs blenderētās brūklenes ar cukuru. Garšo pavisam labi, bet kā tās derēs kādā citā ēdienā. Kā būtu olu biskvīta rulete ar svaigi blenderētām brūklenēm?
Kas tur ko spriedelēt, tūdaļ izcepu divas plātiņas klasiskā olu biskvīta, katru no divām olām, saputotām ar 2 ēdamkarotēm cukura un piesijātām 2 ēdamkarotēm miltu.
Diezgan bagātīgi pārziežu biskvītu no degustācijai paredzētā trauka. Lai papildinātu garšās buķeti, mazliet ieziežu skābā krējuma kakao krēmu, kas man vienmēr ir sagatavots un glabājas ledusskapī.
Satinu divas ruletes.
Pa šķēlītei no gala pirmai degustācijai. Secinām, ka ir ļoti labi un saderēs ar pēcpusdienas kafiju ar pienu.
Patiešām garšo lieliski. Vienmēr esmu paškritiska - ja būtu paredzēts ēst tikai nākošā dienā, tad blenderējumu jāziež maķenīt plānākā kārtā.
Ģimenes padome nolēma, ka šogad jāsablenderē viss katla saturs. Tā arī izdarīju. Daļu salēju burciņās nevārītu, daļu tomēr vēl uzvārīju.