Brīvdienas ir sezona kad laiks dalīties, tāpēc izcep dažus krāsainus brīvdienu cepumus saviem draugiem un ģimenei.
Šajā receptē izmanto gandrīz katra virtuvē atrodamas sastāvdaļas..
Vari izvēlēties formiņas kādas vēlies lai tavi cepumi sanāktu tādi kā vēlies un kādi teu patīk ;)
Komentējat :)
Ja patīk tad "+"
HEH GANDRĪZ AIZMIRSU PAŠU GALVENO:
LAI LABI GARŠO :*
Brīvdienu cepumu recepte3
78
2
Sastāvdaļas:
**1/3 tase cukura
**1 ola
**2/3 tasi medus
**1 tējkarote citrona aromatizētāja
**Divas 3/4 tases miltu
**1 tējkarote sodas
**1 tējkarote sāls
**Divas Bļodas
**Cepumu formiņu veidnītes
**Rullītis lai izlīdzinātu mīklu formiņu veidošanai
**Dekorējumi(ēdamie spīgulīši u.c.)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Darbība:
**1.Tātad Jūs sajauksiet dažas sastāvdaļas atsevišķi, tātad sagatavo divas bļodas. Vienā no bļodām (lielākajā, ja bļodas ir dažāda lieluma),tajā sajauc cukuru, olu, medu un citronu garšu. Pārliecinieties, ka viss ir tiešām labi sajaukts!
**2. Otrā traukā, sajauc miltus, soda un sāli. Kad šīs trīs sastāvdaļas sajauktas kopā, samaisi tās ar pirmās bļodas saturu, un pārliecinies, ka sastāvdaļas ir labi samaisītas.
**3.pārklāt bļodu un ielikt to ledusskapī lai masa nedaudz atdziest.
**4.Uzkarsēt krāsni līdz 375 grādiem.
**5.Uz galda virsmas izbirdināt nedaudz miltus lai mīkla nepieliptu pie galda, izrullējiet mīklu līdz tā ir apmēram 1/4 bieza.
**6.Izmantojiet cepumu veidnītes lai veidotu interesantas formiņas (piem.Eglītes,zvaigznītes u.t.t).
**7.Cepamajā panna ieklājiet cepam-papīru un lieciet virsū cepumus>
**8.Cep 8-9min vai līdz brīdim kad cepumi sāk palikt brūngani un piebriest.
**9.Izņemot no krāsns izdekorē tos un atdzesē...un tad jau cepumi ir gatavi ēšanai
=]*