Mandeles ieber verdošā ūdenī, pēc 8 - 10 minūtēm mandeles no ūdens izņem, noņem miziņu, noskalo. Riekstus sablendē ar aukstu ūdeni, izkāš caurs smalku sietiņu vai divkārt salocītu marli. Pienu uzkarsē, pievieno cukuru un uzbriedinātu želatīnu, ( želatīns 12 g auksts ūdens 50 ml, uzbriedina 10 minūtes), izmaisa līdz izkust. Pienu atkal izkāš caur sietu, nedaudz atdzesē. Formiņā lej plānā kārtā ogu ievārījumu vai želeju, sasaldē saldētavā ( 5-8 minūtes ), formiņā uzmanīgi lej pienu, ledusskapī sarecina (3-4 stundas). Iesakiet šo recepti draugiem un spiediet pirkstiņus, patīk. Paldies par uzmanību!
Sastāvdaļas:
mandeļu 50 g
ūdens 400 ml
cukurs 90 g
želatīns 12 g