Īsts kārums.
Ja ilgojies pēc vecmāmiņas, laukiem un bērnības, tad tev šis noteikti ir jāpaprovē.
Mīkla ir jāmaisa ar roku, jo ar karoti maisot, ēdienā netiek iestrādāts mīļums un labā enerģija.
Īsts kārums.
Ja ilgojies pēc vecmāmiņas, laukiem un bērnības, tad tev šis noteikti ir jāpaprovē.
Mīkla ir jāmaisa ar roku, jo ar karoti maisot, ēdienā netiek iestrādāts mīļums un labā enerģija.
Sastāvdaļas:
1. 500g pilnpiena biezpiena
2. 3 olas
3. šķipsna sāls
4. 1ēd.k. cukura
5. 250g kviešu miltu
Mērcei:
1. 500ml saldā krējuma
2. cukurs pēc garšas
Cepamais sviests cepšanai (man pa rokai nebija tāpēc lietoju parasto eļļu)
Sastāvdaļas nefotografēju, jo viss ir zināms.
Bļodā liec olas, biezpienu sāli un cukuru (mazliet). Samaisi. Pievieno lielāko daļu miltu un izmīca mīklu, to darot stingri, bet maigi. Kad mīkla izmicīta, tad pievieno atlikuši daļu miltu tā, lai mīkla vairs pie rokām nelīp.
Mīklu sadala vairākos gabalos un izrullē garā desā.
Saplacina ar delnu.
Un sagriež gabaliņos.
Pannā ievieto tavu izvēlēto taukvielu un kad sāk čurkstēt, tad sāk cpt gabaliņus līdz tiekļūst zeltaini.
Tikmēr sajauc saldo krējumu ar cukuru, kuru pievieno pēc garšas.
Izceptos plācenīšus liek katliņā un uzber mazliet cukura. Kārumus liek kārtās un pēc katras jaunas kārtas atkal uzber cukuru.
Kad visa mīkla izcepta, tad uzlej virsū mērci un vāra līdz pirmajam burbulim.
*Smarža šajā brīdī ir fantastiska, salda un karamelizēta.
Kad burbulis uzmeties, tad gardums gatavs pasniegšanai.
Labu apetīti.
Paldies par recepti.
Līdzīgu mērci gatavoju, kad cepu plānās pankūkas ar viegli saldināta biezpiena pildījumu. Mērcei nedaudz pievienoju vaniļjas cukuru un kanēli. Mērces daudzums vienai porcijai 2 - 3 ēdamkarotes.