Kad sagribas kaut ko saldu un tuvojas svētki.
Biezpiena kūka4
158
0
Autora bilde
Viss nepieciešamais mīklai-
2 glāzes miltu.
1 nepilna glāze cukura,(kā nu kurš grib,ja gribas mīklu saldāku,tad var bērt vairāk).
4 olu dzeltenumi,baltumus neizmantoju.
250 g sviesta
Autora bilde
Biezpiena masa jau gatava.Bet tam ir vajadzīgs-800 g biezpiena .
1 glāze cukura.
Vaniļas cukurs pēc garšas.
1 tējkarote kartupeļu cietes,lai biezpiens neatsulotos.
Visu masu blenderēju,lai nav kunkuļu.
Reklāma
Autora bilde
Garnējumam izmantoju cukurotas dzērvenes un 2 paciņas pa 75 g apelsīnu želeju.
Autora bilde
Gatavojam mīklu-mīkstu sviestu,četrus olu dzeltenumus un cukuru sajaucam viendabīgā masā un pakāpeniski pievienot miltus,līdz kamēr mīkla nelīp pie rokām.
Autora bilde
Mīkla gatava.To nolieku uz kādām 40 minūtēm atpūsties.
Reklāma
Autora bilde
Mīklu lieku cepamajā veidnē.Izlīdzinu un sadurstu ar dakšiņu.
Autora bilde
Pa virsu lieku biezpiena masu un lieku cepties cepeškrāsnī uz 200 grādiem un 30 minūtēm.
Autora bilde
Pāri izceptajai kūkai pārberu cukurotās dzērvenes.
Želeju lēju pāri visai kūkai.Pagatavoju želeju ļoti vienkārši.Paciņas izbēru bļodā un pārlēju ar karstu ūdeni,kārtīgi izmaisīju un tad jau lēju uz kūkas.Darīju visu kamēr kūka ir karsta,lai kārtīgi sasūcās.
Reklāma