Ja ledusskapī ir labs lauku biezpiens, iznāk arī laba biezpienkūka. Jau svētdien Maximā nopirku divus apelsīnus un citronu, lai sagatavotu savu kārtējo garšvielu devu. Pēc mizas norīvēšanas, augļus arī jāizmanto lietderīgi, tāpēc šodien tapa kūka.
Biezpiena kūka ar apelsīniem11
Te redzama škīvī jau minētā garšviela. Norīvētas citrona un apelsīnu mizas, klāt pievienots cukurs un puscitrona sula. Šo maisījumu glabāju ledusskapī stikla burciņā un lietoju kā garšvielu.
Izcepšu palielu klasisko olu biskvītu no 4 olām. Recepte visparastākā - 4 olas saputoju ar 4 ēdamkarotēm cukura, tad iesijāju 4 ēdamkarotes miltu. Putojot jau pievienoju tējkaroti apelsīnu-citronu garšvielas.
Biskvīts izcepts. Tagad tam jāļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
Sablenderēju 300 gr biezpienu viendabīgā masā, klāt pievienoju cukuru pēc garšas un vaniļas cukuru garšai. Biskvītu sadalu divās vienādās daļās.
Citā traukā saputoju 400 gr lauku skābo krējumu ar cukuru. Var lietot arī veikala saldo 35% krējumu. Apm. 2/3 saputotā krējuma pievienoju bizpiena masai, vēl pievienoju mazliet iecukurotas un sasmalcinātas cidonijas un nedaudz ūdenī uzbriedināta un izkausēta želatīna.
Vienu biskvīta kārtu biezā slānī noziežu ar biezpiena - krējuma masu,
Pārlieku pāri otru biskvīta kārtu un pārziežu ar atlikušo biezpiena- krējuma masu, apstrādājot arī malas,
Saputotajam krējumam želatīnu nepievienoju, bet plastmasas konditorejas maisiņā ielieku vēl tūtiņu krējumam no virtuves dvieļa papīra. Liekais putukrējuma mitrums iesūksies papīrā tūtiņas sienās un putukrējuma dekors vismaz pāris dienas nemainīs formu.
Brīvā improvizācijā veidoju dekoru no apelsīna. Katru apelsīna elementu vispirms iemērcu želejā ( tam pašam kausētajam želatīnam, ko pievienoju biezpiena masai, vēl pievienoju otru pusi citrona sulas, cukuru un mazliet cidoniju sīrupa). Brīvajās vietās leju šo aromātisko želeju.
Aukstumā uz lodžijas kūkai vismaz dažas stundas jāsavelkas, tad varēs to lietot.