local-stats-pixel

Biezpiena gardums8

59 1

Vienkāršs biezpiena pīrāgs, ko mācēs pagatavot gandrīz ikviens.

Mīklai nepieciešamais:

125 g mīksta sviesta

270 g izsijātu miltu

1 maza ola

65 g cukura

Pildījumam nepieciešamais:

400 g biezpiena ( vislabāk 2-3 reizes izmalts, tad pīrāgs būs krēmīgāks)

3 olas

160 g cukura

2 ēdamkarotes mannas

2 ēdamkarotes kartupeļu miltu

2 ēdamkarotes skābā krējuma

ja ir, nedaudz ābolu marmelādes vai ievārījuma

Rozīnes vai citi žāvēti augļi pēc vēlēšanās un gaumes (var likt arī saldētas, veselas ogas, bet ne pārāk daudz).

Pagatavošana

Miltus izsijā, pievieno mīkstu sviestu un saberž drupačās. Pieber cukuru un pieliek olu. Samīca stingru mīklu. Ieliek ledusskapī atdzesēties. Pa to laiku sagatavo pildījumu.

Olām atdala baltumus no dzeltenumiem un saputo stingrās putās (apgriežot trauku otrādi, baltums nedrīkst izkrist).

Citā traukā dzeltenumus saputo ar cukuru (līdz paliek gaiši dzeltens), pievieno skābo krējumu un saputo.

Pieliek biezpienu ( vislabāk vismaz 2 reizes izmaltu caur gaļas mašīnu. Var izmantot arī Tukuma piena "Plātsmaižu biezpienu", tad nebūs jāmaļ) un vēlreiz saputo.

Iemaisa kartupeļu miltus un mannu. Pievieno rozīnes vai citus žāvētus augļus. Garšai var pievienot arī vaniļas cukuru vai esenci.

Ņem no ledusskapja mīklu un to izrullē apmēram puscentimetru biezu. Lai labāk rullējas, mīklu var ielikt starp divām cepamā papīra loksnēm.

Mīklu klāj formā ar noņemām malām (~24 cm diametrā). Iesaku ieklāt cepamo papīru arī formā, tad būs vieglāk gatavo pīrāgu izņemt.

Virsū uzsmērē plānu kārtiņu ar ābolu marmelādi (šo soli var izlaist).

Sagatavoto pildījumu lej uz mīklas un izlīdzina.

Liek sakarsētā cepeškrāsnī konvekcijas režīmā 170 oC uz apmēram 50 minūtēm cepties. (ja nav konvekcijas režīms, tad uz 180 oC ) Gatavību pārbauda ar kociņu.

Kad gatavs, ļauj kārtīgi atdzist. Pēc tam griež gabaliņos.

Lai labi garšo! :)

59 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000

emotion++

0 0 atbildēt

Ir labi. Man mājās vienmēr ir biezpiena pārpalikums :D Būs jauna variācijai kārtējais biezpienkūkai. 

0 0 atbildēt

Paga, kur cepamais pulveris? Garozai neliec? Cepot tartes es parasti lieku emotion Un te praktiski sanāk biezpiena tarte...

0 0 atbildēt

Uztaisīšu! Jau sen kārojās biezpiena pīrāgs <3

0 0 atbildēt

kartupelju milti = kartupelju ciete? emotion

gribeetos vairaak foto.... emotion

0 0 atbildēt

emotion Nebūtu es ar divām kreisajām rokām,tad mēģinātu uztaisīt emotion++

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt