Neparasts deserts, parasa pūles un laiku. Garša- lieliska.
Berry soufflé avec du lait de noix de coco et des graines de grenade9
Vajadzēs:
1 un 1/2 krūze aveņu, (vai jauktu ogu)
1 un 1/2 krūze cukura,
Vaniļas pāksts,
3 olu baltumi,
Pūdercukurs, granātābola sēkliņas, piparmētra dekorēšanai,
kokosriekstu piens (kā piedeva),
2/3 glāzes piena,
1/2 glāze saldā krējuma,
1 ēd. K. miltu,
3 olu dzeltenumi,
Amaretto biskvīti,
1 ēd k Breandijs ,
3 ēd k sviesta,
4 ēd k rīvēta šokolāde
1. Novāra 1 krūzi ogu ar 1 glāzi cukura (var pat mazāk cukura). Pievieno vaniļas pāksti. Kad ogas izvārītas, tās sablenderē un lej caur sietu.
Sēklas paliek. Ogu sulu liek ledusskapī.
2. Sajauc 3 olu dzeltenumus ar atlikušo cukuru, saputo, pievieno miltus.
3. Liek uz plīts pienu un saldo krējumu. Tikko sāk vārīties, ņem nost un sajauc ar olām un miltiem.
4. Pievieno ogu sulu.
5. Saputo olu baltumus un iemaisa mīklā.Var iesijāt vēl nedaudz miltu.
6. Formiņas ietauko ar sviestu, ieber tur sarīvētu tumšo šokolādi. Formiņas dibenā ieliek brendijā marinētas ogas un cepumus (mazliet) Lej virsū mīklu, cep 160 grādos 30 min.
Dekorē.
Gatavs!