Gatavo mīklu: raugu izšķīdina ūdenī vai pienā ar cukuru, pievieno sāli, eļļu vai sviestu un pakāpeniski miltus, izmaisa mīklu. Mīklu siltā vietā raudzē 60 minūtes, tad to nospiež un atkal raudzē 40-50 minūtes. Mīklu sadala porcijās (60 g), ļauj mīklai atpūsties zem dvieļa, 15-20 minūtes.
Gatavo pildijumu: samaltai gaļai pievieno sīki sagrieztu sīpolu, sāli, piparus, izmaisa. Mīklas bumbiņas nedaudz izveltnē "plācenīšus" vidū liek pildījumu, mīklas maliņas uzloka uz augšu apkārt pildījumam, veidojot tādus kā svārciņus-groziņus. Kad belaši sagatavoti, tos atstāj atpūsties (nedaudz uzrūgt) zem dvieļa uz 25-30 minūtēm . Pannā uzkarsē augu eļļu, nedaudz samazina liesmu un liek belašus cepties - tā lai gaļu būtu uz leju, kad belaši apcepušies no vienas puses, tad uzmanīgi tos apgriež un apcep arī no otras puses. Pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas. Lai jums labi garšo! Balso, seko, iesaki citiem ! Paldies par uzmanību!
Sastāvdaļas:
milti 300 g
ūdens 160 ml
cukurs 1/2 TK
sāls 1/2 TK
raugs 5 g (sausais)
augu eļļa vai sviests 15 ml
maltā gaļa 250-300 g (liellopu+cūkgaļa)
sīpols 1
pipari
augu eļļa cepšanai