Reizēm jau var arī pagrēkot, kā arī palutināt savus vīriešus :) Grecīgi gardie un sulīgie belasīši, laabu apetīti!
Belaši18
Vajadzīgs: apt. 800g miltu. 2 paciņas sausā rauga, eļļa (gan fritēšanai, gan arī mīklai), piens, 2 olas, maltā gaļa, garšvielas.
Mīklai sajaucam miltus, nedaudz sāls, cukura ar 2 paciņām sausā rauga, pielejam klāt 1,5 glāzes silta piena un olu. Ja nepieciešams, pieliekam vēl miltus galvenais, lai mīkla nelīp pie rokām un ir vijīga.Liekam siltumā lai rūgst kādu 1,5h.
Mīkla uzrūgusi :)
Maltajai gaļai pievienojam garšvielas pēc izvēles - liku pētersīļus, sāli, tacu šī ir vieta jūsu izdomai.
No īklas veidojam tādus kā plācenīšus, lieka malto gaļu pa virsu, ietinot to plācenītī. Tikēr dziļā pannā uzkarsējam eļļu.
Pācenīšus liekam cepties eļļā tā, lai līdz pusei tie būtu eļļā.
kad kļuvuši skaisti brūni, griežam uz otru pusi.
Kad gatavi, liekam uz virtuves dvieļiem, lai nosusinās liekā eļļa un varam pasniegt. Labu apetīti! :)