Esmu iekarsis saldējuma gatavošanā. Prātā šaudās daudz un dažādu ideju, ko un kā varētu pagatavot. Tā nu sāku meklēt banānu saldējuma receptes. Nekas prātīgs neatradās. Sapratu, ka jāgatavo uz kāda plombīra saldējuma bāzes. Un nekļūdījos. Saldējums sanāca krēmīgs, salds un trekns.
Banānu saldējums6
Tātad, mums vajdzēs:
500ml saldā krējuma
5 olu dzeltenumi
3 vidēji lieli banāni
4ēd.k. pūdercukura
1-2piles vaniļas esences jeb 1tēj.k. vaniļas cukura
Sākumā nomizojam un sagriežam ripiņās banānu. Liekam blenderī un sablenderējam viendabīgā masā. Pēc tam pārlejam traukā, kurā gatavosim saldējumu un ieliekma saldētavā.
Banāns mainīs krāsu, ar to jārēķinās.
Piecus olu dzeltenumus ar 2 ēdamkarotēm pūdercukura sakuļ kārtīgā gogelmogelī. Līdz masa ir gaiši dzeltena un apjomā palielinājusies vismaz 3 reizes.
Saldo krējumu lejam bļodā, pievienojam atlikušās 2 ēdamkarotes pūdercukura un 1-2piles vaniļas esences. Daudz nevajag, savādāk nomāks banānu garšu. Un sakuļam.