Runā, ka katras sievietes sapnis ir atrast princi baltā zirgā, bet mans ir ēst un nepieņemties svarā!
Cerams, kāds arī pamēģinās, jo ir ļoti garšīgi! Ko varu pateikt? mēģinat visu, ko vien varat! Tāpēc, ka bez mēģināšanas nekā nebūs un man tā bija, bet tagad esmu vienkārši ļoti tuva virtuvei. Agrāk tā nebija, bet tagad vienkārši mīlu gatavot.
Sastāvdaļas:
400ml glāze/krūze ātri vārāmās auzu pārslas
3-5 banāni
2 olas
310g bezpiedevu jogurts
360g vājpiena biezpiens
Avenes - svaigas vai no saldētavas
Sauja auzu pārslas - dekorēšanai
Tējkarote cepamais pulveris
10g želatīns (pus-ēdamkarote uzbriedināta želatīna aveņu mērcei, pārējais masai)
Masai pievienoju arī nedaudz cukura aizvietotāju (ripiņas, šķīdinātas ēdamkarotē verdoša ūdens)
Nu tad ķeramies pie gatavošanas:
Banānu sablenderē, pievieno 2 olas, auzu pārslas un cepamo pulveri. Maisa, līdz viendabīga masa. Kūkas formā liek cepamo papīru un klāj masu - iespaida. Cep 15min 170-180°C.
Pārējos banānus (man bija 2) sablenderē, pievieno bezpiedevu jogurtu un biezpienu (es pievienoju arī jau minēto cukura aizvietotāju), pievieno ūdenī uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu. Liek ledusskapī uz 2 stundām.
Avenes sablenderē, pievieno nedaudz ūdeni un želatīnu - uzbriedinātu un izkausētu ūdens peldē. Lej formā virs uz kūkas.
Sauju auzu pārslas pannā apgrauzdē (bez cukura un bez eļļas), dekorē.