Paldies par recepti! Viss būtu labi, ja nebūtu tik ilgi jaraudzē. Būs tomēr jāpamēģina.
Paldies par recepti! Viss būtu labi, ja nebūtu tik ilgi jaraudzē. Būs tomēr jāpamēģina.
Bija tāda baltmaize bērnībā - dzeltenā baltmaize ar rozīnēm!
Tas bija super gardums!
Nākamo rakstu, lūdzu par rupjmaizes un saldskābmaizes izgatavošanu mājas apstākļos!
Un pie ilgas raudzēšanas svarīga ir temperatūta, jo var ieskābt, vai pāiet alkaholā tāpar kā pie vīna raudzēšanas.
Kur konservanti,garšas pastiprinātāji,krāsas,pajmu eļļa,un vēl visādi super izgudrojumi,palasi,kas tik nav sarakstīts uz bodes kukuļiem. Es Tavu cepto maizi labi atceros,mazais kukulītis maksāja 12.kap.
Sen nav gadījies ēst baltmaizi ar kraukšķīgu garozu! Padomju laikā un 90.-jos gados baltmaize bija tiešām garšīga. Vēl atceros pelēko maizi, bija ļoti garšīga, diemžēl nu jau gadus 20 tādu vairs nevar nopirkt...
Varbūt Pūkainīt zini baltmaizes recepti, kur garoziņa bija tāda kā staipīgi sīksta... laikam nemāku paskaidrot īsti... cerams saprati... un ar mīkstumu tādu, ka saspiežot likās kā mīklas pikucītis... man ļoti garšoja tā bērnībā darīt, un klāt neko nevajadzēja... pliku maizi 🙂
Pamēģināju, ļoooti laba, tiešām bērnības garša. Ja esat atradusi Karašiņaa recepti, būtu jauki, ja to arī nopublicētu.
Paldies Jums 🤗🌻🌻🌻
Forši. Mēs gan vairāk pirkām baltmaizi pa 18 kapekām.Tai bija garenas līnijas,un garoza parasti brūnāka.
Es vel atceros, ka bērnības baltmaizi nevarēja sagriezt smukās šķēlēs, viss vienmēr bija ar drupačām. Bet par interesanto rakstu autoram pluss+