42

 321  1

Daudzi no mums vēl atceras baltmaizi pa 22 kapeikām no tuvējā maizes veikala, citiem varbūt vecāki ir stāstījuši, ka kādreiz maize nebija sagriezta un iepakota, bet gan ar kraukšķīgu garoziņu. Te nu būs padomjlaika recepte pēc GOST, pārrēķināta no rūpnīcas apjoma uz ğimenes apjomu.
Maizīti gatavoju ar iejavu.

« 1  2  3 »

Komentāri 42

0/2000

Paldies par recepti! Viss būtu labi, ja nebūtu tik ilgi jaraudzē. Būs tomēr jāpamēģina. 

 9  0 atbildēt

rīt būs jāuzcep pica...

 4  0 atbildēt

  

 4  0 atbildēt

   ņam, ņam  

 4  0 atbildēt
Tu esi slims, anonīmais komentētāj!
 3  0 atbildēt

Silti cepta,garda  

 3  0 atbildēt

Bija tāda baltmaize bērnībā - dzeltenā baltmaize ar rozīnēm!

Tas bija super gardums!

 3  0 atbildēt
Izlemts-svētdien cepu baltmaizi!
 2  0 atbildēt

Un pie ilgas raudzēšanas svarīga ir temperatūta, jo var ieskābt, vai pāiet alkaholā tāpar kā pie vīna raudzēšanas. 

 2  0 atbildēt

Nākamo rakstu, lūdzu par rupjmaizes un saldskābmaizes izgatavošanu mājas apstākļos! 

 2  0 atbildēt

Kur konservanti,garšas pastiprinātāji,krāsas,pajmu  eļļa,un vēl visādi super izgudrojumi,palasi,kas tik nav sarakstīts uz bodes kukuļiem. Es Tavu cepto maizi labi atceros,mazais kukulītis maksāja 12.kap.

 1  0 atbildēt

Nostaļģija, paldies par recepti, noteikti izmēģināšu.    

 1  0 atbildēt

Sen nav gadījies ēst baltmaizi ar kraukšķīgu garozu! Padomju laikā un 90.-jos gados baltmaize bija tiešām garšīga. Vēl atceros pelēko maizi, bija ļoti garšīga, diemžēl nu jau gadus 20 tādu vairs nevar nopirkt...

 2  1 atbildēt

  

 1  0 atbildēt

Forši. Mēs gan vairāk pirkām baltmaizi pa 18 kapekām.Tai bija garenas līnijas,un garoza parasti brūnāka.

 0  0 atbildēt

Es vel atceros, ka bērnības baltmaizi nevarēja sagriezt smukās šķēlēs, viss vienmēr bija ar drupačām. Bet par interesanto rakstu autoram pluss+

 0  0 atbildēt

  

 0  0 atbildēt