local-stats-pixel

Baltmaize ar bērnības garšu45

335 1

Daudzi no mums vēl atceras baltmaizi pa 22 kapeikām no tuvējā maizes veikala, citiem varbūt vecāki ir stāstījuši, ka kādreiz maize nebija sagriezta un iepakota, bet gan ar kraukšķīgu garoziņu. Te nu būs padomjlaika recepte pēc GOST, pārrēķināta no rūpnīcas apjoma uz ğimenes apjomu.
Maizīti gatavoju ar iejavu.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3 »
335 1 45 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 45

0/2000

Paldies par recepti! Viss būtu labi, ja nebūtu tik ilgi jaraudzē. Būs tomēr jāpamēģina. 

9 0 atbildēt

rīt būs jāuzcep pica...

4 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

 emotion  ņam, ņam emotion 

4 0 atbildēt
Tu esi slims, anonīmais komentētāj!
3 0 atbildēt

Silti cepta,garda emotion 

3 0 atbildēt

Bija tāda baltmaize bērnībā - dzeltenā baltmaize ar rozīnēm!

Tas bija super gardums!

3 0 atbildēt

Nākamo rakstu, lūdzu par rupjmaizes un saldskābmaizes izgatavošanu mājas apstākļos! emotion

2 0 atbildēt
Izlemts-svētdien cepu baltmaizi!
2 0 atbildēt

Un pie ilgas raudzēšanas svarīga ir temperatūta, jo var ieskābt, vai pāiet alkaholā tāpar kā pie vīna raudzēšanas. 

2 0 atbildēt

Kur konservanti,garšas pastiprinātāji,krāsas,pajmu  eļļa,un vēl visādi super izgudrojumi,palasi,kas tik nav sarakstīts uz bodes kukuļiem. Es Tavu cepto maizi labi atceros,mazais kukulītis maksāja 12.kap.

1 0 atbildēt

Nostaļģija, paldies par recepti, noteikti izmēģināšu. emotion  emotion 

1 0 atbildēt

Sen nav gadījies ēst baltmaizi ar kraukšķīgu garozu! Padomju laikā un 90.-jos gados baltmaize bija tiešām garšīga. Vēl atceros pelēko maizi, bija ļoti garšīga, diemžēl nu jau gadus 20 tādu vairs nevar nopirkt...

2 1 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Varbūt Pūkainīt zini baltmaizes recepti, kur garoziņa bija tāda kā staipīgi sīksta... laikam nemāku paskaidrot īsti... cerams saprati... un ar mīkstumu tādu, ka saspiežot likās kā mīklas pikucītis... man ļoti garšoja tā bērnībā darīt, un klāt neko nevajadzēja... pliku maizi 🙂

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Pamēģināju, ļoooti laba, tiešām bērnības garša. Ja esat atradusi Karašiņaa recepti, būtu jauki, ja to arī nopublicētu.

Paldies Jums 🤗🌻🌻🌻

0 0 atbildēt

Forši. Mēs gan vairāk pirkām baltmaizi pa 18 kapekām.Tai bija garenas līnijas,un garoza parasti brūnāka.

0 0 atbildēt

Es vel atceros, ka bērnības baltmaizi nevarēja sagriezt smukās šķēlēs, viss vienmēr bija ar drupačām. Bet par interesanto rakstu autoram pluss+

0 0 atbildēt