Čau spoki!
Šodien pagatavoju Avokādo mērcīc;iti/sviestu nezinu kā to īsti sauc! Pagatavošana aizņem ļoti maz laika taču iznākums ir ļoti garšīgs un arī veselīgs :)
Čau spoki!
Šodien pagatavoju Avokādo mērcīc;iti/sviestu nezinu kā to īsti sauc! Pagatavošana aizņem ļoti maz laika taču iznākums ir ļoti garšīgs un arī veselīgs :)
Pagatavošanai vajadzēs:
* 1 vesels avokādo.
* 1 Daiviņa ķiploka.
* Puskarote sāls.
Traukā mazos gabaliņos sagriežam nomizotu avokādo un sasmalcina viendabīgā masā! :)
Mazos gabalos sagriežam ķiploku daiviņu! :)
Metam klāt avokādo masai un sasmalcinam :)
Kad ķioploki ar avokādo ir sajaukti un sasmalcinātam pieberam puskaroti sāls un velreiz visu kārtīgi sablenderējam :)
Liekam tajā traukā kur to glabāsiet un noliekam ledusskapī uz pusstundiņu, tad garšīgāk :)) :D
Pectam var smērēt uz maizes vai izmantot kaut kā savādāk! Ja kādam nepatīk ķiploki tos var nelikt klāt, jo bez viņiem sanāk arī ļoti garšīgi :))
Iesaku mazliet pievienot citronu vai laima sulu, lai avokado nepaliktu brūns. Un ja vēl pieliktu kādu aso pipariņu un kinzu, tad jau būtu kkas uz gvakamoles pusi... :)))
man otras mīļākās maizītes (uzreiz aiz tomātmaizēm) ir avakado maizes-avakado griežu šķēlēs(cik nu smuki var sagriezt,ja ir mīksts avakado), uzliek uz maizes, kur ir uzsmērēts margarīns un pa virsu uzber citronpiparus (tos pat var nežēlot, bet nevajag pārspīlēt)..