Kā gandrīz katru dienu, izdomāju, ka vajag uzcept kaut ko garšīgu un saldu. paklejoju pa spoku recepšu krājumiem, bet viss izskatījās pārāk sarežģīti. nolēmu doties ekspedīcijā uz virtuvi...
Auzu pārslu cepumiņi ar šokolādi.3
56
0
.. un atradu 2 glāzes auzu pārslas, 150 gramus sviesta, 3/4 glāzes cukura, nedaudz vairāk kā glāzi miltus, 2 olas, tējkaroti cepamā pulvera un mazdrusciņ rīvētu šokolādi, kas palikusi pāri no kāda mistiska saldā ēdiena. Tieši tas, kas vajadzīgs priekš cepumiņiem :)
Vispirms jāatrod panna, un tad, iespējams, kārtīgi jāizberž. tīrā pannā ber auzu pārslas un apgrauzdē.
Reklāma
Tādas izskatās cepinātās auzu pārslas.
Pēc tam lielā bļodā kārtīgi sakuļ sviestu ar cukuru un olām.
Pieber miltus, ja nav slinkums, pirms tam vajadzētu viņus izsijāt.
Reklāma
Tad liek klāt šokolādi. Daudzums jau ir gaumes lieta. Ja man būtu pietikusi šokolāde, būtu nevis auzu pārslu cepumi ar šokolādi, bet šokolāde ar auzu pārslu cepumiem
beigās tam visam piegāž klāt grauzdētās auzu pārslas. Labāk būtu viņas iepriekš atdzesēt
uz pannas liek cepampapīru (var arī bez tā, bet tad cepumi no pannas būs jākasa nost ) un uz cepampapīra ar tējkaroti liek mīklu. Tad pannu liek cepeškrāsnī, 160 grādos uz 10-20 minūtēm.
Reklāma
kad cepumi izskatās gatavi (apmēram šādi), tos var ņemt ārā
Labu apetīti :) cepot šos cepumus es secināju divas lietas. 1 - Laikam tomēr nevajadzēja slinkot un aizbraukt uz veikalu pēc šokolādes; 2 - NEKAD neņem pannu ar cauru dvieli