Pēcsvētku periodā vajadzīga zināma atslodze gan mūsu māgām, gan darba ietilpīgu ēdienu gatavošanai. Ēst gribas katru dienu.
Šodien nopirku par jauno naudiņu vakuuma iepakojumā malto tītara gaļu. Parādīšu cik sātīgas, gardas un ātras pusdienas sanāca.
Šodien gatavoju sliņķu kāpostu tīteņus. Katra saimniece tos taisa savādāk un vienmēr tie iznāk labi. Manējie iznāca ļoti garšīgi, iesaku pamēģināt.
Tūdaļ piebildīšu , ka pamatproduktu daudzumam nav jābūt stingri limitētam - rezultāts vienmēr būs labs. Skatām bildes un lasām pamācības!
Atslodzei19
Visi produkti redzami.
Gatavošu tā, lai vienu reizi 3 cilvēki var paēst. Tītara gaļa nav trekna, tamdēļ tās apcepšanai uzleju uz pannas 3-4 ēd.karotes eļlas. Kad eļla sakarsēta lieku cept vienu sagrieztu sīpolu un apm. 400 gr malto gaļu. Visu laiku jāmaisa, lai apcepas vienmērīgi un gaļa nesaveļas vienā klucī. Var izmantot arī cūkas, liellopa vai jauktu malto gaļu.
Vēl pievienoju tējkaroti sāls un nedaudz melnos maltos piparus.
Kad gaļa apcepta, pievienoju glāzi noskalotu nevārītu rīsu un apm. glāzi ūdens, atstāju uz mazas liesmas, lai atvārās no pannas dibena brūnums un sāk briest rīsi.
Sasmalcinu burkānus. Var arī rīvēt uz rupjas rīves.
Pievienoju burkānus gaļai. Pannu ar gaļu no gāzes noņemu.
Uzlieku tējkannā uzvārīt vismaz vienu litru ūdens.
Griežu kāpostu parupjos gabalos.
Labi , ja ir kāds katls ar biezo dibenu. Man tāds ir. Kārtoju katlā: kāposti - gaļa - kāposti - gaļa - kāposti. Pa vidu un virsū iemetu pētersīļu un seleriju lapas. Uzleju no tējkannas verdošo ūdeni tā, lai apsedz visu masu. Rīsi briedīs un ūdens izsīks.
Noslēdzu ar vāku un lieku uz minimālas liesmas sautēties. Katla saturu nemaisu. Pēc laiciņa pārbaudu, ja ūdens izzudis, no tējkannas vēl nedaudz pieleju.
Ja rīsi un kāposti gandrīz mīksti, pārkaisu sakapātus ķiplokus un pāri pārleju, sautējumu nemaisot, skābu krējumu. Noslēdzu atkal ar vāku un pēc dažām minūtēm var gāzi atslēgt. Vēl jāpagaida vismaz 10 minūtes, lai viss savelkas un atpūšas. Paskaties uz laika atzīmēm bildēs! Malto gaļu sāku cept ap pl. 13:45, krējumu un ķiplokus pievienoju pl. 14:38. Tātad, stundas laikā kārtīgas pusdienas.
Kečupmīļi var ēst ar kečupu, krējummīļi ar krējumu. Lai garšo visiem!
KKas vēl var būt labāks par šo?