Pūpolsvētdienai cepu, bet noderēs arī citā reizē.
Pagatavoju pavisam vienkāršu mīklu.
Sasildu bļodā 100gr sviesta, pievienoju 1 olu, glāzi cukura, ar koka karoti labi samaisu līdz masa viendabīga, bet neputoju. Vēl pievienoju 200gr skābu krējumu, kam turpat bļodā vēl pievienoju 1/2 tējkarotes dzeramo sodu un nažagalu citronskābes un ēdamkaroti Franča majonēzes. Ja majonēzes mājās nav, tad mazu šķipsniņu sāls. Vēl kāda garšviela noderētu. Man bija vanilīncukurs 1 paciņa. Ļoti labi noder citrona miziņa un mazliet sulas. Visu bļodas saturu izmaisu ar karoti. Pakāpeniski pievienoju miltus un maisu ar karoti. Ar roku šoreiz nemīcīšu. Es miltus pievienoju apm. 0,5 kg. Tas atkarīgs no krējuma biezuma. Miltus lieku tik daudz, kamēr ar koka karoti varu samaisīt. Mīklu sadalu aptuveni uz pusēm. Venai daļai piejaucu kakao puveri. Nolieku mīklas uz kādu pusstundiņu pabriest.
Krēmu pagatavoju šādi.
3 zefīra bumbuļus salpucinu miksera bļodā, pievienoju 2 ēdamkarotes sarkanas ogu sulas, kurā iepriekš izšķīdināts nažagals citronskābes, pievienoju vēl apm. 200gr pūdercukura un sāku putot līdz masa kļūst viendabīga .Tad pievienoju 100 gr mīksta sviesta un visu saputoju. Iznāk pabiezs krēms ar patīkamu skābenu garšu. Nedaudz krēma atstāju putojamā traukā, pārējo visu konditorejas maisiņā.
Turpinājums bildēs.
P.s. 24.03.2013. Par galveno nepateicu, ka šīm kūciņām garantāts liels uzglabāšanas laiks pat istabas temperatūrā, jo vienīgais produkts, kas visātrāk bojājas ir neliels sviesta daudzums zefira-pūdercukura krēmā. Ja neglabāsi slēgtā traukā, apkaltīs un varēsi uzglabāt kā cepumus vai zefīru. Kūciņas ir ar mazu tauku saturu.