Kā pagatavot šo gardumu!
Ātrā ābolu strūdele!7
Tātad, kas būs nepieciešams šim brīnumam : Milti, pāris āboli, mandeles, aprikozes, rozīnes, cepumi ''Dāmu pirkstiņi'' (pēc paša izvēles) , Cukurs, sviests. eļļa, ūdens, brūnais cukurs (arī pēc izvēles).
Tātad, Miltus (Ap 500g) kaudzītē kā tornīti izsijā uz galda,pieliek šķipsniņu sāli arī, pašā galā izveido bedrīti, kurā iesit olu un to mazliet sastradā ar miltiem, kad ola vairs netek nekur, pielej 1 ēd.k. eļļu un mīca, tad pielej pa daļām pus glāzi siltu ūdeni (100 ml) un visu mīca , kamēr izveidojas elastīga mīkla. Uz vienas uzlej mazliet eļļas.
Izveido no mīklas bumbiņu, kuru sadala 2 daļās, kuras izklāj kā plācenīšus.
Jauzliek viena mīklas daļa uz otras, un kārtīgi jasamīca bumbas formā!
Kad mīkla kārtīgi un rūpīgi samīcīta, to paliek apakšā zem stikla bļodas, lai tā mazliet atpūšas.
Sagatavo ābolus, ja mazāki, tad 8 gb, ja lielāki, tad mazāk, sagriež gabaliņos vai plānās šķēlītēs, rozīnes, aprikozes (sagriež) aplej ar karstu ūdeni, lai pastāv.
Tad ņem cepumus dāmu pirkstiņi 4 gb. un sasmalcina. Mazliet apgrauzdētas mandeles un arī tās sasmalcina.
Tad ņem dvielīti un uzber bik miltus, liek mīku virsū un rullē dvielīša lielumā, plānu.
Tad ņem 50 gr. sviestu un nosmērē mīklas virsmu, vienu garo malu atstājot nenosmērētu vismaz 5 cm un uz tās neko neliek!
Uzber sasmalcinātos cepumus, liek ābolus, rozīnes, aprikozes, mandeles un cukuru(balto un brūno), kuru sajauc ar kanēli. Cukuru ņem diezgan, lai strūdele ir salda, īpaši, ja āboli ir skābeni!
Tad tam visam pa virsu vēl uzliek sviesta piciņas un ar dvielīša palīdzību sāk tīt kopā strūdeli.
Maliņu, kura tika atstāta bez neko, tinot būs virspusē.
Ņem 1 olu dzeltenumu, sakuļ to kopā ar nedaudz pieniņa un pārsmērē strūdeli ar šo maisījumu.
Ņem ar dvielīti gatavo strūdeli un uzliek uz plāts, kurai ir uzlikts cepamais papīrs, ja nav, tad izsmērē ar sviestu un apber nedaudz ar miltiem.
Strūdeli uzliek uz plāts tā, lai apsmērētā virsiņa tagad būtu apakšā, repektīvi savienojuma vieta. Tad vēlreiz apsmērē virsmu ar olas/piena maisījumu un cep 40 min.180-200 grādos, ik pa laikam apsmērējot ar olas/piena maisījumu.
Izņemot var apkaisīt ar pūdercukuru un pasniegt kopā ar saldējumu vai putukrējumu.
Nu ko, Labu Apetīti!
- Atvainojos ja par maz bilžu, rociņas bija netīras!