Atā, atā, diēta!29
Nepieciešams:
Kartupeļi
1 gl. miltu
2 olas
Eļļa
Raisa (zivs) fileja - var ņemt arī mencu vai jūras asari
+
1/2 gl. ūdens
Garšvielas (sāls, pipari utt.)
Bļodā ieber miltus, pievieno olas, sāli un ielej ūdeni. (Lieliski garšotu arī, ja ūdens vietā pielietu gaišo alu.)
Visu kārtīgi izmaisa, tā lai nav kunkuļu.
Ņem kartupeļus, iepriekš tos nobēržot ar švammi zem tekoša ūdens. Sagriež kā pašam/ai tīk.
Ielej dziļā traukā (VOK pannā, katlā) eļļu. Uzkarsē līdz tā sāk burbuļot.
Iemērc zivi iepriekš sagatavotajā mīklā un lēni mērc eļļā.
Pēc tam to atkārto ar kartupeļiem (neiemērcot mīklā!!!)
Tā nu lūk viss izskatās gatavs.
Gatavos kartupeļus apber ar garšvielām.