Amerikāņu pavārs atrada ideālu veidu kā izvārīt olas
Apskati arī šo rakstu :
5 vienkāršas receptes veselīgiem saldumiem.
kā arī citus interesantus rakstus manā profilā.
Amerikāņu pavārs atrada ideālu veidu kā izvārīt olas
Apskati arī šo rakstu :
5 vienkāršas receptes veselīgiem saldumiem.
kā arī citus interesantus rakstus manā profilā.
Amerikāņu pavārs un māceklis Džeis Kendži Lopes-Aļt savā jaunajā grāmatā “Ēdiena laboratorija: Uzlabojam gatavošanu ar zinātnes palīdzību” izstāstīja par labāko, pēc viņa domām, veidu kā izvārīt parastu vistas olu.
Pastāv viedoklis, ka parastas olas gatavošana ir viena no vieglākajiem veidiem kulinārijā, bet profesionāliem pavāriem tā nešķiet. Parasti ola neizvārās līdz galam, vai ir pārāk izvārījusies.
Amerikāņu pavārs un māceklis Džeis Kendži Lopes-Aļt savā jaunajā grāmatā “Ēdiena laboratorija: Uzlabojam gatavošanu ar zinātnes palīdzību” izstāstīja par labāko, pēc viņa domām, veidu kā izvārīt parastu vistas olu.
Pastāv viedoklis, ka parastas olas gatavošana ir viena no vieglākajiem veidiem kulinārijā, bet profesionāliem pavāriem tā nešķiet. Parasti ola neizvārās līdz galam, vai ir pārāk izvārījusies.
Lopesa-Alta ideja noslēdzas iemetot olu karstā ūdenī un pēc tam iemet tajā dažus ledus gabaliņus, lai pazeminātu ūdens temperatūru. Lai atrastu ideālu recepti, pavārs katras 30 sekundes ņēma ārā pa vienai olai un pārbaudīja tās stāvokli.
Pēc Lopesa-Alta viedokļi, lai panāktu olas izvārīšanas ideālo stāvokli, vajag olu iemest uz 30 sekundēm karstā ūdenī, pēc tam iemest ledus gabaliņus (Lai atrastu ideālo ledus gabaliņu daudzumu, vajadzēs atkārtot eksperimentu vairākas reizes) un vēlreiz sakarsēt ūdeni. Ūdens karsēšana ir atkarīga no vajadzīgā Jums olas stāvokļa.
Es katru rītu apēdu vienu svaigi vārītu olu un labi zinu, ka mīksta ola ir 2 min nevis 3 kā te stāstīts. 3 min un ola ir cieti vārīta jau. Olu lieku aukstā ūdenī, ja kas.