Tātad iespējams daudziem ir bijusi vēlme uzzināt kā gatavo alu.
Tad nu te jums būs pirmā palīdzība.!
Nepieciešams: apiņi, tīrs ūdens, iesala sīrups, raugs vai ieraugs.
Ņemam litru iesala ekstrakta, kilogramu cukura, 10 gramu sausā rauga, žāvētus apiņus un 20 litru ūdens.
Iesala ekstraktu iejauc ūdenī, pievieno raugu, cukuru un apiņu novārījumu.
Ja vēlas tumšāku alu, daļu cukura sagrauzdē.
Apiņu novārījuma gatavošana – 100 gramu apiņu aplej ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj stundu ievilkties. Tad nokāš un iegūto šķidrumu izmanto alus brūvēšanai.
Kad visas sastāvdaļas sajauktas un iepildītas traukā, to noslēdz un iekārto gāzes novadīšanas caurulīti, līdzīgi kā raudzējot vīnu.
Pēc nedēļas alus ir norūdzis. To nokāš un pilda traukos, kurus var labi aizkorķēt. Uz katru litru pievieno vēl piecus gramus cukura.