local-stats-pixel

Alus pašmāju apstākļos51

183 17

Labdien! Šis raksts palīdzēs visiem alusmīļiem, kuri grib paši uzbrūvēt kartīgu pašmāju alu.

1. Iegādajaties mazo alus darītavu("Mājas alus'' veikalā).

2. Iegādājaties arī iesala ekstraktu. Būs vajadzīgs iesala cukurs var arī parasto, bet labāk ar iesala cukuru. Vēl vajadzēs sauso raugu 5 gr, tas parasti nāk kopā ar iesala ekstraktu.

Iesala ekstrakts Iesala cukurs

3. Lai alus varētu noturēties ilgāk iesaku izmantot pastilla chlorias, tās maksā 1 Ls 5 gab. Izšķīdiniet 1 gab. uz 5 L ūdens un gaidiet līdz tā pilnībā izsķīst un tad sāciet to mazgāt. Pēc tam visu izskalojiet ar siltu ūdeni. Ļaujiet alusdarītavai izžūt pašai.

4. Ielejiet 4 L vārīta ūdens alus darītavā un sajauciet tur visu iesala ekstraktu ar iesala cukuru, un tad maisiet visu līdz viss pārvērtīsies viendabīga masā.

5. Tad pievinojiet pārējo ūdeni(labāk dzeramo), bet tā lai kopējais tilpums nebūtu virs 23 L.

6. Tagad pieviojiet sauso raugu.

Bet izberiet nevis vienā lielā kaudzē, bet pa visu tilpumu un tad to visu samaisiet, bet tikai nedaudz.

7. Tagad aizveriet kārtīgi alus daritavas vāku un tad kārtīgi ievietojiet hidroaizvaru.

Un tad ielejiet līdz pusei ūdeni iekšā.

UZMANĪBU! Atceraties to ka visai alus misai(viela kas rodās sajaucot iesalu ar cukuru) temperatūra būtu no +20 līdz +25 grādiem, lai tā būtu turiet to siltā telpā.

Ja viss ir izdarits pareizi tad pēc 24 h hidroaizvarā būs burbulīši. Alu varēs izliet tikai tad, kad burbulīšu temps būs 1 burbulis 2 min.

Kad ieliesiet alu pudelēs atstājiet 3-4 cm brīvas vietas pudelē, lai varētu veidoties CO2, savādak pudeles var pārsprāgt.

Alus būs dzerams minimums 2 nedēļas pēc izliešanas, bet labāko garšu un aromātu tas sasniegs tikai pēc 2 mēnešiem.

Ja visi noteikumi tiks ievēroti alus noturēsies 6 mēnešus neatvērts.

Priekā!!!

183 17 51 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.majasalus.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 51

0/2000

Ļoti garšīgs sanāk, ja izraudzē no maizes garozām, tikai es nezinu kā pagatavo, bet dzerts ir....

2 0 atbildēt

a cik % ? emotion

4 2 atbildēt

hmm, un garša kāda? Uz dzīvā alus pusi?

1 0 atbildēt

alus noturēsies 6 mēnešus neatvērts

 

Tu pats tam tici ko raksti? Man viņš pat 2 nedēļas nenoturētos neatvērts, ja nu tikai ražotu rūpnieciskos apjomos emotion emotion emotion +++

2 2 atbildēt
Paldies, sitiishu pivonu augshaa
0 0 atbildēt

kur tad var dabūt ''iesala cukuru' un ''pastilla chlorias''?Kur tas 'Mājas alus'' veikals ''dzīvo'' un cik maksā tā ''mājas alus darītava''?Cik liela?

0 0 atbildēt

labaak pa 20 sant nopeerc, neekaa tur peerc visaadus iesalus un uttt

0 0 atbildēt

Pārāk sarežģīti, nezinu vai Latvijā tādu var nopirkt, bet ir tāda bundža 1kg(Latvijas naudā sanāk kkur ap ~8ls), hvz, kas tur iekšā ir,  bet ar to var uzbrūvēt kārtīgu garšīgu alu un pat ātrāk nekā šijā rakstā. :)

0 0 atbildēt

Labs,tagad es atvēršu točku!  emotion

1 1 atbildēt

piedodiet ka nav visu bilžu

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Šis ir labs ķer +!

1 2 atbildēt

ja dauzd alu dzersi busi resns emotion

0 1 atbildēt

A par šito sodīt nevar?

0 1 atbildēt

Jūs laikam neko neziniet par alu. Īsts alus, uzsveru vārdu īsts, tiek gatavots no iesala, apiņiem un ūdens. Vēl pieļaujams ir raugs, bet nekā vairāk. Ja alu var turēt vairāk par piecām dienām, tad tas vairs nav īsts alus.

Ja kāds grib dzert tādu alu, kāds ir šajā rakstā, tad vieglāk ir aiziet un nopirkt veikalā kādu garo un miers.

0 2 atbildēt
MrT avatarsMrT

lētāk ir aiziet uz veikalu un nopirkt aliņu!

0 2 atbildēt

Blja ko tu te murgo?????

0 5 atbildēt