Labdien! Šis raksts palīdzēs visiem alusmīļiem, kuri grib paši uzbrūvēt kartīgu pašmāju alu.
1. Iegādajaties mazo alus darītavu("Mājas alus'' veikalā).
2. Iegādājaties arī iesala ekstraktu. Būs vajadzīgs iesala cukurs var arī parasto, bet labāk ar iesala cukuru. Vēl vajadzēs sauso raugu 5 gr, tas parasti nāk kopā ar iesala ekstraktu.
Iesala ekstrakts Iesala cukurs
3. Lai alus varētu noturēties ilgāk iesaku izmantot pastilla chlorias, tās maksā 1 Ls 5 gab. Izšķīdiniet 1 gab. uz 5 L ūdens un gaidiet līdz tā pilnībā izsķīst un tad sāciet to mazgāt. Pēc tam visu izskalojiet ar siltu ūdeni. Ļaujiet alusdarītavai izžūt pašai.
4. Ielejiet 4 L vārīta ūdens alus darītavā un sajauciet tur visu iesala ekstraktu ar iesala cukuru, un tad maisiet visu līdz viss pārvērtīsies viendabīga masā.
5. Tad pievinojiet pārējo ūdeni(labāk dzeramo), bet tā lai kopējais tilpums nebūtu virs 23 L.
6. Tagad pieviojiet sauso raugu.
Bet izberiet nevis vienā lielā kaudzē, bet pa visu tilpumu un tad to visu samaisiet, bet tikai nedaudz.
7. Tagad aizveriet kārtīgi alus daritavas vāku un tad kārtīgi ievietojiet hidroaizvaru.
Un tad ielejiet līdz pusei ūdeni iekšā.
UZMANĪBU! Atceraties to ka visai alus misai(viela kas rodās sajaucot iesalu ar cukuru) temperatūra būtu no +20 līdz +25 grādiem, lai tā būtu turiet to siltā telpā.
Ja viss ir izdarits pareizi tad pēc 24 h hidroaizvarā būs burbulīši. Alu varēs izliet tikai tad, kad burbulīšu temps būs 1 burbulis 2 min.
Kad ieliesiet alu pudelēs atstājiet 3-4 cm brīvas vietas pudelē, lai varētu veidoties CO2, savādak pudeles var pārsprāgt.
Alus būs dzerams minimums 2 nedēļas pēc izliešanas, bet labāko garšu un aromātu tas sasniegs tikai pēc 2 mēnešiem.
Ja visi noteikumi tiks ievēroti alus noturēsies 6 mēnešus neatvērts.
Priekā!!!