A kāpēc "alkoholiskā"? Jo šai kūkai alkohols tiek pievienots pavisam nelielā daudzumā, tāpēc tu nevarēsi pielieties no tās, diemžēl.
A kāpēc "alkoholiskā"? Jo šai kūkai alkohols tiek pievienots pavisam nelielā daudzumā, tāpēc tu nevarēsi pielieties no tās, diemžēl.
Vajadzīgais:
380g miltu;
150g sviesta (vēlams pamīksts);
150g skābā krējuma;
1 nepilna ēdamkarote degvīna (tētis diezgan dīvaini skatījās, kad prasīju, kur nolicis šņabi, tā it kā es taisītos to dzert, pftt)
mazliet sāls;
500g rabarberu;
2 ēd.k. kartupeļu cietes;
100g cukura (ja gribi saldāku, tad droši pievieno vairāk);
paciņa vaniļas cukura;
100g zemeņu;
1 ola.
Sāksim ar mīklu!
Bļodā izsijā miltus! Pievieno sviestu sagrieztu gabaliņos (nevis veselu kluci), krējumu, degvīnu un sāli. Samīca stingrā mīklā. Uz 30 minūtēm liekam iekšā ledusskapī.
Pa tām 30 minūtēm ēdam arbūzu. Tā kā pati es cepto kūku netaisos ēst, tikai pagaršot, tad sev nopirku savu mīļāko arbūzu. Goda vārds ieejot veikalā to vien dzirdu, kā arbūzi mani sauc un saka "Breezy, nāc..nopērc mūs". Atkauties nevar no viņiem.
Bet pilnai laimei man pietiek ar arbūzu.
Kad 30 minūtes ir pagājušas, ņem mīklu ārā no ledusskapja un sadala to divās daļās. Vienu liek atpakaļ ledusskapī, bet otru izrullē tā, lai tā līstu iekšā pannā. (Pannas diametrs apm. 20-22cm)
Starpcitu, priekš šīs kūkas es speciāli veikalos meklēju to pannu un pirku, bet es jau nesūdzos par daudzajām pannām mājās, jo ja man kādreiz būs vīrs...pēc gadiem 5, 10 vai 20...tad viņš noteikti būs starā par manu pannu kolekciju. Tā viņam būs kā motivācija nedarīt nedarbus, jo viņš zinās, ka mājās viņu gaidīs sieva ar savām 100 pannām. Katru reizi varēs izvēlēties pannu, ar kuru dabūt pa ausīm.
Fuj..bet vispār..jā. Izrullēto mīklu ieklāj iekšā pannā, malas nolīdzina, ar dakšiņu sadursta caurumiņus. Tad malas pārklāj ar divkāršotu folliju, lai malas nenoslīd nost, un liek cepties 200 grādos uz 10 minūtēm. Pēc tam follija malas noņem nost.
Tālāk pannā beram sagrieztos rabarberus, pievienojam cukuru, vaniļas cukuru un kartupeļu cieti. Uz uguns visu laiku maisot pavāram līdz rabarberi ir kaut cik mīksti, bet vēl nejūk. Tad noņemam no uguns, ieberam iekšā sagrieztas zemenes un samaisām. Tad visu masu liek iekšā apceptajā mīklā.
Un te nāk tas laikietilpīgākais darbs. Pinums. Tātad..sākumā otru mīklas daļu izņem ārā no ledusskapja. Izrullē un sagriež tādās garās joslās. Pusi sagriezto joslu galu, liekot tos pa nelielām atstarpēm, piespiežot piestiprina malas pie vienas veidnes puses. Tad pa vienai ņem pārējās joslas, galu pielipinot pie mīklas malas šķērsvirzienā, un, pamīšus paceļot katras otrās joslas brīvos galus, izveido pinumu. Jēziņ, pirmajai reizei tas bija mazliet sarežģīti. Tad apsmērā visu ar sakultu olu un liek cepties 200 grādos uz apmēram 30 minūtēm. Galvenais pieskatīt, lai nepiedeg.
Un tāds ir gala iznākums.
Kāpēc gan neiepriecināt sestdienā ģimeni ar rabarberu kūku, bet sevi ar arbūzu?