local-stats-pixel fb-conv-api

Absinta pagatavošana mājas apstākļos.13

" Zaļā feja "

30gr. žāvētu, sakapātu vērmeļu
1 tējk. Anīsa sēklu
1tējk. Kaltētu Angelikas auga sakņu
1tējk. Kaltētu izopes lapu
½ tējk. Koriandra sēklu
¼ tējk. Ķimeņu sēklu
750 ml vodkas


Lielā traukā ielej vodku, pievienot vērmeles un atstāj tumšā vietā vismaz 4 dienas (jo ilgāk, jo vairāk Thujone). Tad izkāš ārā vērmeles un pievieno atlikušās sastāvdaļas, pagaida vēl četras dienas, izkāš un pasniedz. Ja par rūgtu, var pievienot cukuru. Vairāk Thujone būs vērmelei, kura augusi balkānu valstīs vai siltajās zemēs. ( Latvijā arī var iegūt vērmeles, taču viņas ir samērā maz . )

“Pēc pirmās glāzes tu redzi lietas tādas, kādas tu gribi tās redzēt, pēc otrās glāzes tu redzi lietas, kādas tās nav. Visbeidzot tu redzi lietas, kādas tās patiešām ir un tas ir pats briesmīgākais uz pasaules”. Tā par absintu izteicās rakstnieks Oskars Vailds. Kas zina, varbūt viņam ir taisnība?!



49 3 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://bar.lv/absinth/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

jalej ir spirts nevis snabis visticamak nedaudz skaidiits, jo dzerot to 90 gradiigo bez elpceliem un citiem jokiem paliks.emotion

3 0 atbildēt

Vispār ir absints, nevis apsints. To pat atturībnieki zina.

1 1 atbildēt

muļķības, šņabim ir max 40 % alko, bet absintam ir 70 % alko..................

-

0 0 atbildēt

No viņa ir tāds pats efekts kā no ALKO?

0 0 atbildēt

problema tada, ka absints ir destilats, tas nozime, ka pec visas taas sluras noturesanas, tas drankis ir jadestile un tikai tad iegus absinta dzidri zalo krasu un garsu, aromatu. savadak viss sis brinums nedarbosies. sry, ka nav pieturzimes. :)

0 0 atbildēt