" Zaļā feja "
30gr. žāvētu, sakapātu vērmeļu
1 tējk. Anīsa sēklu
1tējk. Kaltētu Angelikas auga sakņu
1tējk. Kaltētu izopes lapu
½ tējk. Koriandra sēklu
¼ tējk. Ķimeņu sēklu
750 ml vodkas
Lielā traukā ielej vodku, pievienot vērmeles un atstāj tumšā vietā vismaz 4 dienas (jo ilgāk, jo vairāk Thujone). Tad izkāš ārā vērmeles un pievieno atlikušās sastāvdaļas, pagaida vēl četras dienas, izkāš un pasniedz. Ja par rūgtu, var pievienot cukuru. Vairāk Thujone būs vērmelei, kura augusi balkānu valstīs vai siltajās zemēs. ( Latvijā arī var iegūt vērmeles, taču viņas ir samērā maz . )
“Pēc pirmās glāzes tu redzi lietas tādas, kādas tu gribi tās redzēt, pēc otrās glāzes tu redzi lietas, kādas tās nav. Visbeidzot tu redzi lietas, kādas tās patiešām ir un tas ir pats briesmīgākais uz pasaules”. Tā par absintu izteicās rakstnieks Oskars Vailds. Kas zina, varbūt viņam ir taisnība?!