local-stats-pixel

Ābolu sambuks ar mērci1

Ābolu sambuks ar mērci Receptes.Ļoti garšīgi!

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina.Ābolus nomazgā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 190*С - 20-25 minūtes,karstus izberž caur sietu.Ābolu masai pievieno cukuru,olu baltumu un vaniļas cukuru,masu sakuļ līdz tā dubultojas un paliek balta. Želatīnu šķīdina,ievietojot trauku karsta ūdens peldē. Tad to pievieno pie ābolu masas un turpina putot.Gatavu masu lej formiņā kura ir samitrināta ar aukstu ūdeni.Sambuku ledusskapī sarecina.(60-90 minūtes) Gatavo mērci;katliņā lej vīnu un ūdeni,pievieno citrona miziņu un cukuru.Kartupeļu cieti izšķīdina aukstā ūdenī, pievieno verdošam šķidrumam uzreiz,visu samaisa un uzvāra .Šādu mērci var pasniegt karstu vai atdzesētu. Gatavu sambuku izņem no formiņas(lai desertu būtu vieglāk izņemt, trauku uz mirkli iegremdē karstā ūdenī).Sambuku galdā pasniedz sagrieztu porcijās ar mērci, putukrējumu,pienu vai vaniļas mērci.Lai labi garšo!Paldies par uzmanību!

Sastāvdaļas:

olu baltums 1

želatīns 10 g

cukurs 100 g

ābolu biezenis (bez cukura) 210 g

vaniļas cukurs 1/2 tējkarotes

mērcei:

sausais sarkanvīns vai sarkano jāņogu sula 50 ml

ūdens 50 ml

cukurs 75 g

kartupeļu ciete 1/2 tējkarotes

citrona miziņa

42 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000

👍

0 0 atbildēt