Sveiki, Spoki....!
Nolēmu jums parādīt ka japagatavo garšīga ābolu plātsmaize mājas apstākļos....
Ceru ka jums patiks un atsauksmes būs labas .....
Citi interesanti rakstiņi:http://www.spoki.lv/profils/martinsz25
Sveiki, Spoki....!
Nolēmu jums parādīt ka japagatavo garšīga ābolu plātsmaize mājas apstākļos....
Ceru ka jums patiks un atsauksmes būs labas .....
Citi interesanti rakstiņi:http://www.spoki.lv/profils/martinsz25
Sāksim ar mīklas pagatavošnu ...
var izmantot vairākas mīklas, piemēram, rauga, kārtaino, bez rauga, bizkvīta mīklu ..
Rauga mīkla: sasilda pienu un pakāpeniski pievieno miltus, protams, japievieno sāls un cukurs pēc garšas. tad pievieno raugu un mazliet taukvielas. pēc tam pievieno vēl miltus un 3 olas. Mīklu mīca tik ilgi kamēr mīkla nāk nost no pirkstiem .
Personiski es izmantoju rauga miklu priekš ābolu plātsmaizes...
Kad mīkla ir uzrūgusi viņu atspiež un uzraudzē par jaunu ...
Pēc tam mīklu izklāj uz cepamās pannas, kas ir iesmērēta ar eļļu .Mīklai ir jabūt, apmeram, no 2mm līdz 5mm biezumā.
Tad izsmērē krejumu pa visu mīklu un uzkaisa virsū cukuru, kanēli, vaniļas cukuru. Tad lēnam saliek rindiņās sagriestas ābolu šķēlītes
Ābola šķēlītes parkaisa ar cukuru un kanēli tad pa vidu uzspiež krejumu un pa virsu uzliek sagriesta banāna šķēlītes. To visu vel var parkaisit ar cukuru ja vēlās un liek cepties no 20min līdz 25min 200 grādu siltumā
Kad plātsmaize ir gatava to atdzesē un sagriež gabaliņos
Ceru ka jums garšos ......
Es tikko biju virtuvē- nav ābolu ir banāni :D damn :D veikals tūlītbūs ciet ;(lkm taisīšu rīt :D
paldies ++
ak die... es tikko izcepu rabarberu un zemeņu drumstalkūku/ plātsmaizi pat nobildēju bet smukāka sanāca.. bet nu tev + bet nu zinu ka pāc tam ēst viņu negribās jooo taisot jau saostījos, sagaršojos un palika karsti cepot...atdevu majniekiem lai tik tiesā nost.
autor, tu tu taču mužiks esi, vai ne?
pirmo reizi redzu vīrieti, kurš cep plātsmaizi :D