Šodien iedomājos par ābolu pīrāgu, ir taču vasara jau. Parasti pazvanu savai vecomātei un palūdzu, lai ko uztaisa, bet šogad pārcēlos uz ārzemēm un pašai viss jāmācās. Tā nu es šodien mācijos ābolu pīrāgu cept.
Recepti atradu, sastāvdaļas visas bija - nu tad tik sākam.
Process aizņēma kādu 1h un 10min.
Gribu pieminēt, ka ļoti noderīgi ir, ja mājās ir kūku forma, man bija tik parasta panna, bet sanāca labi. Vēl noderīgi ir, ja ir cepampapīrs. :D ;)
Sastāvdaļās:
3 skābi āboli
250g sviests/margarīns
200g cukurs
125g skābais krējums
+/- 250g milti
3 olas
1/2 tējk. cepampulveris (soda)
kanēlis
Ābolu pīrāgs - ātri.5
Liekam sildīt cepeškrāsni un 200 grādiem.
Sajaucam 250g sviestu un 150g cukuru.
Pievienojam olas - kārtīgi izmaisam, lai masa ir viendabīga.
Pievienojam miltus - es sākumā pievienoju ap 220g un tad pēc vajadzības piebēru klāt, galvenais, lai masa ir tāda lipīga/ķepīga un lai nav par daudz miltu.
Nu ir laiks pievienot 100g krējumu un pustējkaroti cepampulvera.
Ja ir vēlme, var mīklā iejaukt ābolu gabaliņus - man šeit ir iejaukts 1,5 ābols.
Kad esam tikuši ar mīklu galā, lejam to formā vai uz pannas, kā ir manā gadijumā. Pa virsu saliekam ābolu šķēlītes, pēc saviem ieskatiem cik daudz. Pārkaisam ar cukuru un nedaudz kanēli, lai savelkās ābolos. Liekam cepties uz 180 grādiem aptuveni 45min, bet laiks visiem nebūs vienāds, labāk pārbaudīt vai viducis nav ķepīgs un ir kārtīgi izcepies. Kamēr cepās sataisam krējumu ar cukuru, ar ko apsmērēt, kādas 5min pirms ņemšanas āra - tas piedod sulīgumu.
Tad nu tā man sanāca - pašlaik lieku rakstu un ņammāju pīrāgu un piedzeru klāt pienu.
Paldies, ka lasiji :)