Atkal luste uznāca kaut ko uzražot mājās un pie reizes parādīt jums! Freedomdj - raksts priekš Tevis
Šoreiz bez biezpiena un siera, bet ar ābolīšiem gan! Sarežģītība - teikstu ka stabils 7, ja ne mīklai, tad gatavošanai gan!
Atkal luste uznāca kaut ko uzražot mājās un pie reizes parādīt jums! Freedomdj - raksts priekš Tevis
Šoreiz bez biezpiena un siera, bet ar ābolīšiem gan! Sarežģītība - teikstu ka stabils 7, ja ne mīklai, tad gatavošanai gan!
Mīklai nepieciešams:
3 glāzes miltu;
200gr sasaldēta sviesta;
1 glāze skāba krējuma;
Šķipsniņa sāls.
Pildījumam:
4-5 vidēji ābolīši;
Kanēlis;
Cukurs;
Ola pārsmērēšanai
Ieberam miltus bļodā, izņemam no saldētavas sviestu un sarīvējam uz rupjās rīves. Jāsaldē sviests tāpēc, lai vieglāk sarīvēt un lai nešķīst mīklā, pretējā gadījumā mīkla būs pašķidra.
Klāt tam visam pieliek krējuma glāzi un sajauc. Visērtāk to darīt ar rokām, jo liekas, ka miltu ir par daudz, bet ir jāturpina mīcīt mīkla kamēr viss ir sagājis vienā masā. Tāda, diezgan pacieta mīkla sanāk, bet par to nav jāuztraucas!
Tālāk visu mīklu sadala mazākās bumbiņās - vidēji no šīs porcijas sanāk aptuveni 8-10 bumbiņas. Kāpēc dalam bumbiņās? Lai pašiem ērtāk un lai ātrāk atdziest. Bļodu ar mini bumbiņām liekam ledusskapī atdzesēt uz stundu - pusotru.
Kamēr mīkla ledusskapī, tikmēr var sagatavot ābolīšus. Nomizo, izņem serdi un sagriež daiviņās, ne pārāk biezās, bet ne pārāk plānās, tā, lai jūt, ka ir ābolītis viducī
Kad laiciņš ir pagājis, ņemam pa vienai bumbiņai laukā no ledusskapja un rullējam laukā, tā, lai sanāk viduvējs aplītis. Personīgi man nekad nav sanācis ideāls aplis, bet ja kādam sanāk - congrats Tātad, izrullēts daudz - maz vidēja paskata aplis, sagriežam to uz 8 daļām, tā kā rādīts bildē.
Uz katra trijstūrīša uzber mazliet cukura, mazliet kanēļa un platākajā galā uzliek ābola šķēlīti
Tad sākam tīt - lai viss labums neiztek laukā cepšanas procesā, galiņus ieloka uz iekšu un tad sāk mīklu kopā ar ābolīti tīt uz šaurāko galu. Vēlams iepriekš jau sagatavot pannu - mazliet ieeļļot, mazliet miltus, vai arī cepampapīru izklāt pa pannu, tā jūsu pašu izvēle!
Gatavos rullīšus liek uz pannas. Lai cepšanas procesā rullītis netaisītos vaļā, to šauro galiņu, kas paliek brīvs, jāliek uz pannas, neatstājiet augšpusē! Apsmērē ar olu un liek iepriekš uzkarsētā plītī. Cepj aptuveni 180*C minūtes kādas 20, jebšu kamēr brūni.
Pirms lietošanas atļaujiet mazliet pīrādziņiem atdzist, lai mēli neapdedzinātu! Pārkaisa ar pūdercukuru un ir gatavi lietošanai! Labu apetīti!!!
Nesen šitādus taisīju, tikai izskatījās savādāk. Garšīgi, ļoti garšīgi smaržo
Man tādas lietas, kur kaut kas ir saistīts ar mīklu taisīšanu un saldiem ēdieniem, vispār nepadodās, tāpēc man jau liekas, ka šis ir kaut kas supergrūts :) bet izskatās tīīk ļoti, ļoti garšīgi, ka laikam būs beidzot jāsaņemās un jāpakustina savas rociņas ;D
Esmu tādus cepusi, vienīgi mīklā krējuma vietā bija biezpiens. ļoti garšīgi un kraukšķīgi.