Sveika tauta. Tā kā pagājušās brīvdienās biju laikos un salasīju lielu maisu ar āboliem un īsti nezināju, ko ar tādu daudzumu, lai iesāk, es nolēmu uzmeistarot kautko garšīgu - šoreiz tās būs ābolu pankūkas ar biezpienu :)
Pankūkām būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas :
2 olas
200g biezpiena
100g miltu
50g cukura
2 lieli āboli
šķipniņa sāls
eļļa cepšanai
Pagatavošana :
1. Olas sakuļ ar cukuru un sāli, pēc tam iemaisa biezpienu un iecilā miltus.
2. Nomazgātos ābolus nomizo, sarīvē skaidiņās (var rīvēt uz kāda rupjuma rīves vēlaties - brīva improvizācija) un pievieno mīklai.
Uzkarsē pannu ar taukvielām, mīklu liek uz pannas, kādās formās, lielumos vēlaties un cep kamēr gatavs.
Pasniegšana:
Pa virsu pankūkām, izmantoju medu, zemenes un biku dzērvenes skābumiņam, bet tas jau pēc katra gaumes.
Padoms : cepšanai iesaku izmantot mazu liesmu, jo šī - nepārspējami garšīgā recepte ir ar biezpienu un, cik man zināms, biezpiena pankūkas ilgi nevar cept, jo tās ātri kļūst zeltainas un nākamajā mirklī - jau tumšas. Man vismaz tā sanāca pirmajai pannai.
Gabalu skaits pēc tā, apmēram, cik lielas liekat uz pannas, man iznāca ap 15 gabaliem, ja taisa mazas, ja grib vairāk tad viss dubultā.
P.S. Garšo vienkārši debešķīgi!!