Amerikāņu kēksiņi nav ar pārāk garu vēsturi - to receptes pirmo reizi minētas 18. gadsimtā, kad tika atklāta potaša. Taču kēksiņu, kuru sastāvā ir arī raugs, receptes minētas arī vecākās pavārgrāmatās. 20. gadsimta 70. un 80. gados dažādu apstākļu sakritības noveda pie ikdienišķā ēdiena izmaiņām, izveidojās jauns kēksiņu standarts - tāds, kādu mēs to pazīstam šodien.
Tā kā nesen tika iegādāta kēksiņu panna, skaidrs ir viens - tā bija jāiemēģina. Tā nu šodien izcepu ābolu, lazdu riekstu un kanēļa kēksiņus.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 2 olas,
- 140 g bezpiedevu jogurta,
- 90 g izkausēta sviesta,
- 190 g kviešu miltu,
- ½ t/k sodas,
- 1 t/k cepamā pulvera,
- 2 t/k kanēļa,
- šķipsniņa sāls,
- 60 ml piena,
- 110 g brūnā cukura,
- 130 g nomizotu un mazos kubiņos sagrieztu ābolu (apm. 1 vidēja izmēra ābols),
- 2 saujas rupji sakapātu lazdu riekstu.
Rezultātā tiks iegūti 12 kēksiņi jeb mafini.