Rudens kā rudens.... ābolu pilni pagalmi Nelaidīsim šos rudens dāŗgumus vējā un pagatavosim gardu jo gardu saldo ēdienu! Lai labi garšo
Ābols kažociņā5
Nepieciešams - āboli, kāŗtainā rauga mīkla (ar vienu mīklas plātni pietiek 2 āboliem, ar visu paciņu - 8), cukurs, kanēlis, nedaudz šokolades ai trifeļu (aizmirsu bildē pievienot). Kā arī kaut kas, ar ko pasniegt gardumu - mana izvēle - karameļu saldējums.
Ābolus rūpīgi nomizojam, no augšpuses izgriežam tādu kā bļodiņu, izgriežam serdi.
Kārtaino mīklu atlaidinam, izrullējam un sadalām katru mīklas plātni 2 kvadrātiņos. pārberam ar cukuru.
ābolus liekam uz izrullētās mīklas, iepildam ar cukuru, kanēli un šokolādes gabaliņu. (Es ieliku tumšo trifeli, ideāli!)
Kad ābols piepildīts, veram mīklu ciet, lai viss ābols kārtīgi ietīts mīklas kažokā. No arpuses arī apberam ar cukuru. Uzkarēsam krāsni uz 180 grādiem un cepam aptuveni 25 minūtes.
Gatavi, skaisti brūni, kā skaistas, apaļas ābolu bulciņas
Mans ieteikums - pasniegt ar saldējumu, lai karstais, sulīgais ābols kontrastē ar auksto saldējumu. Dievīgi!!! Labu apetīti