Lagmans ir populārs Vidusāzijas valsts ēdiens, un precīzāk, tas ir tikai bieza zupa. Tās galvenās sastāvdaļas ir gaļa, nūdeles un dārzeņi. Saglabājiet recepti un gatavojiet, pārliecinieties, ka vienaldzīgi nebeigsies!
Sastāvs:
Gaļas buljona - 1,5 l
Teļa - 500 g
Nūdeles - 300 g
Saldie pipari - 2 gab.
Lielie tomāti - 2 gab.
Lielā spuldze - 1 gab.
Ķiploki - 2-3 krustnagliņas
Pētersīļi - 1 starmetis
Augu eļļa - 3-4 ēdamk. l
Sāls, melnie pipari - pēc garšas
Sagatavošana:
1. Pipari, tomāti, mizoti sīpoli un sagriezti kubiciņos. Gaļu sagriež mazos kubiņos.
2. Sildiet augu eļļu dziļā cepšanas traukā. Uz liela uguns apcepiet gaļu (vēlams, porcijas veidā, lai gaļa netiek sautēta, bet cepta). Tad ielieciet gaļu bļodā.
3. Kad visa gaļa ir gatava, atgrieziet to uz pannas. Pievienojiet dārzeņus, apcepiet, maisot, 5-7 minūtes.
4. Ielej siltu buljonu, uzvāra, samazina uguni līdz vidējai temperatūrai un pavārs, līdz gatavs (apmēram stundu).
5. Pētersīļi un ķiploki smalki sagriezti. 10 minūtes pirms gaļa ir gatava nātru vārīšanai saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
6. Pārlaidiet nūdeles mazuļglāzē. Dziļās plāksnēs ielieciet nūdeles, ielej zupu, apkaisa ar ķiplokiem un pētersīļiem. Pasniedziet naivu lagmanu ļoti karsts!
LABU APETĪTI