Vecā, labā burkānkūka!
Vajag:
6 ēdamkarotes miltu
2 ēdamkarotes cukura
0.25 tējkarotes cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
Šķipsniņa kanēļa un malta muskatrieksta
6 ēdamkarotes paniņu
2 ēdamkarotes augu eļļas
3 ēdamkarotes sarīvēta burkāna (lielveikalos var nopirkt jau sarīvētus, ja esi darbā)
1 ēdamkarote tavu mīļāko riekstu
1 ēdamkarote rozīņu (ja tev negaršo rozīnes, šo vari izlaist. Vai pielikt žāvētas dzērvenes, vai sagrieztas aprikozes... nu, tu saprati domu)
Ko darīt:
Sajauc visas sastāvdaļas un rūpīgi izmaisi
Cep 2–2.5 minūtes, un pēc cepšanas beigām atstāj mikroviļņu krāsnī uz vēl kādām 30 sekundēm
Viss!
Baltās šokolādes kūka ar avenēm!
Vajag:
1.5 ēdamkarote sviesta
40 grami baltās šokolādes
1 ola
2 ēdamkarotes cukura
4 ēdamkarotes miltu
0.5 tējkarotes cepamā pulvera
1 ēdamkarote aveņu ievārījuma
0.5 tējkarotes pūdercukura
Kas jādara:
Krūzītē izkausē sviestu kopā ar šokolādi
Pievieno pārējos produktus, izņemot ievārījumu un pūdercukuru
Cep aptuveni 40 sekundes
Iebaksti ievārījumu vidiņā un cep vēl 50 sekundes
Gatavai ļauj atdzist aptuveni minūti un pārkaisi ar pūdercukuru.