Šie ēdieni tevi sasildīs un radīs patīkamu sāta sajūtu aukstajās dienās.
Šie ēdieni tevi sasildīs un radīs patīkamu sāta sajūtu aukstajās dienās.
Tev vajadzēs:
1 ēdamkaroti eļļas
3/4 glāzes smalki sagriezta sīpola
1/2 sagriezta sarkanā paprika
4 ķiploka daiviņas, sagrieztas
2 ēdamkarotes čili pulvera
1 ēdamkarote ķimeņu
2 tējkarotes oregano
1 tējkarote koriandra
2 bundžas sarkano pupiņu, noskalotas
1 glāze sagrieztu tomātu
1/2 krūze siera, piemēram, Čedaras
1/4 glāze ūdens
Kā pagatavot:
1. Katlā uzsildi eļļu. Pievieno sīpolu, papriku un ķiploku, vāri 8 minūtes. Pievieno visu pārējo, ik pa brīdim maisot un turot uz uguns vēl 5 minūtes.
2. Pasniedz ar pāri rīvētu sieru.
Ziedkāpostu makaroni ar sieru.
Tev vajadzēs:
sāli
vienu ziedkāpostu, sagrieztu mazos gabaliņos
450 g makaronu
5 ēdamkarotes sviesta
puse glāzes mazo maizes grauzdiņu
1/4 glāzes smalki sagrieztu pētersīļu
3 ēdamkarotes miltu
pipari
pusotra glāze piena
2 glāzes rīvēta Parmezāna
450 g mocarellas siera, mazos gabaliņos
Kā pagatavot:
1. Sālsūdenī katliņā liec ziedkāpostus, vāri 12 minūtes. Citā katlā sālsūdenī uzvāri makaronus. Kad tos nokās, pusi palikušā ūdens ielej krūzītē. Nokāstos makaronus atstāj katliņā.
2. Lielā pannā uz vidējas uguns liec divas ēdamkarotes sviesta. Kad tas izkusis, pievieno 1/4 daļu tējkarotes sāls un grauzdiņus. Kad maize kļūst zeltaini brūna, pārliec visu bļodā un iemaisi pētersīļus.
3. Tajā pašā pannā liec 3 ēdamkarotes sviesta. Kad tas sāk burbuļot, pievieno miltus un maisi 2 minūtes. Pievieno pusi tējkarotes sāls un pusi tējkarotes piparu. Pievieno miltus un ziedkāpostus. Visu samaisi, tad pievieno Parmezāna sieru un makaronus. Ja mērce ir pārāk bieza, pievieno atstāto ūdeni no makaronu vārīšanas.
4. Noslēdz liesmu, pārkaisi visam pāri mocarellu. Pa virsu pārber grauzdiņu maisījumu. Pasniedz uzreiz.
Ziemas lēcu zupa.
Tev vajadzēs:
1 ēdamkaroti olīveļļas
4 puravi, sagriezti pusšķēlītēs
1 glāze sagrieztu tomātu
2 saldie kartupeļi, nomizoti un sagriezti gabaliņos
1/2 glāze brūno lēcu
1 ēdamkarote timiāna
sāls
pipari
1/4 glāzes Parmezāna siera
Kā pagatavot:
1. Katlā sildi eļļu, pievieno puravus. Maisi 3-4 minūtes. Pievieno tomātus, vāri vēl 5 minūtes.
2. Pievieno 6 glāzes ūdens, līdz maisījums sāk vārīties. Pievieno visas atlikušās sastāvdaļas izņemot sieru. Vāri 25-30 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas.
3. Pasniedz bļodās, dekorē ar Parmezānu.
Sviesta ķirbja risoto ar Parmezāna sieru.
Tev vajadzēs:
4 glāzes buljona
3 ēdamkarotes olīveļļas
1 mazs sīpols, smalki sagriezts
puse sviesta ķirbja, sagriezts kubiciņos
sāls
pipari
pusotra glāze risoto rīsu
1 ēdamkaroti sagriezta rozmarīna
puse glāzes sausa baltvīna
2 ēdamkarotes sviesta
puse glāzes rīvēta Parmezāna
Kā pagatavot:
1. Katliņā uz vidējas uguns sildi buljonu, līdz tas vārās. Tad nogriez liesmu uz mazāku.
2. Kastrolī sildi eļļu. Pievieno sīpolu un sviesta ķirbi, līdz kubiciņi paliek mīksti - 8 līdz 10 minūtes. Pievieno sāli un piparus.
3. Pievieno rīsus un 1 minūti maisi vārot. Pievieno baltvīnu un maisi, vārot vēl 3 minūtes.
4. Uzgriez mazāku uguni, pievieno pus glāzi buljona, nemitīgi maisot. Turpini pievienot buljonu un maisīt vēl apmēram 15 minūtes.
5. Iemaisi rozmarīnu, sviestu un Parmezānu. Pasniedz ar pāri rīvētu sieru.
Spinātu-sēņu kīšs.
Tev vajadzēs:
pīrāga mīkla
4 olas
pusotra glāze krējuma
220 g čedaras siera
puse tējkarotes sāls
1/4 tējkarotes piparu
1 ēdamkarote sviesta
1/2 ēdamkarotes olīveļļas
2 glāzes šampinjonu
2 ķiploka daiviņas, sagrieztas
170 grami spinātu
Kā pagatavot:
1. Uzsildi cepeškrāsni uz 215 grādiem.
2. Pīrāga mīklu ieklāj formā.
3. Cep mīklu 12 minūtes, izņem no krāsns. Temperatūru nogriez uz 175 grādiem.
4. Bļodā sajauc olas ar sāli, pipariem un krējumu, pievieno sieru.
5. Pannā izkausē sviestu un pievieno olīveļļu.
6. Pievieno sēnes, cep 8-10 minūtes, līdz tās ir zeltainas.
7. Pievieno ķiploku, cep vēl 30 sekundes.
8. Pievieno spinātus, cep vēl 30 sekundes. Tad ļauj tam atdzist 10 minūtes.
9. Uzcepto pievieno sajauktajai olu masai. Ielej ceptajā pīrāga mīklā.
10. Liec cepeškrāsnī uz 45-50 minūtēm. (Ja garoza kļūst tumša, apsedz ar foliju.)
Grillētu dārzeņu pasta.
Tev vajadzēs:
sāli
450 grami pastas, piemēram, rigatoni
2 cukini, sagriezti šķēlēs
1 baklažāns, sagriezts šķēlēs
pipari
olīveļļa
1/4 glāzes sasmalcinātu pētersīļu
Kā pagatavot:
1. Sālsūdenī uzvāri pastu, lai tā nav pārāk mīksta.
2. Uzsildi cepeškrāsni uz 175 grādiem. Uz pannas izvieto baklažānu un cukini šķēlītes, pārkaisi ar sāli un pipariem, pārlej olīveļļu. Cep, kamēr paliek nedaudz brūni, tad apgriez otrādāk un apcep.
3. Liec pannā pastu un uzceptos dārzeņus, pievieno nedaudz eļļas un pētersīļus. Uz lēnas uguns 1 minūti maisi, pēc tam pasniedz.
Tev vajadzēs:
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 sīpolu, smalki sagrieztu
1 ķiploka daiviņu
2 tējkarotes sasmalcināta ingvera
2 tējkarotes karija
1 tējkarote kanēļa
1 tējkarote muskatriekstu
1/2 tējkarote krustnagliņu
sāls
pipari
3 glāzes svaigi samalta ķirbja
1/4 glāzes brūnā cukura
4 glāzes buljona
400 ml kokosriekstu piena
dekorēšanai - koriandra lapas un ķirbju sēklas
Kā pagatavot:
1. Uz vidējas uguns katlā sildi eļļu, pievieno sīpolu. Pēc 4 minūtēm pievieno ķiploku un ingveru. Pēc minūtes iemaisa kariju, kanēli, muskatriekstus, krustnagliņas. Pievieno sāli un piparus.
2. Pievieno un iemaisi ķirbi un brūno cukuru, pievieno buljonu un uzvāri. Nogriez mazāku liesmu, un vāri vēl 15 minūtes. Tad pievieno kokosriekstu pienu, pēc vajadzības pievieno vēl sāli.
3. Pasniedz bļodās, dekorē ar ķirbju sēklām un koriandra lapām.
Dārzeņu rīsi.
Tev vajadzēs:
glāzi brūno rīsu
puse sīpola
puse zaļās paprikas
1/4 glāzes burkānu, smalki sagrieztu
puse glāzes sagrieztu brokoļu
glāze sagriezta kāposta
puse ēdamkarotes baltā etiķa
puse ēdamkarotes sojas mērces
1 tējkarote ķiploku pulvera
2 tējkarotes sezama eļļas
Kā pagatavot:
1. Uzvāri rīsus, kā teikts uz iepakojuma.
2. Sagriez dārzeņus vienādos gabaliņos. Uz pannas sasildi sezama eļļu, pievieno sīpolus, burkānus, zaļo papriku un cep 2-3 minūtes. Pievieno brokoļus un kāpostus, sutini, līdz brokoļi paliek mīksti. Pievieno sojas mērci, etiķi un ķiploku pulveri un cep vēl minūti.
3. Pieber klāt rīsus, cep 3-4 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un sojas mērci
Sēņu pica.
Tev vajadzēs:
picas mīklu
3 ēdamkarotes olīveļļas
3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
140 g šitakī sēņu
220 g šampinjonu
sāli
2 glāzes sarīvēta siera pēc izvēles
2 glāzes mocarellas siera mazos gabaliņos
Kā pagatavot:
1. Uzsildi cepeškrāsni uz 200 grādiem. Ieklāj veidnē picas mīklu, pārklāj ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, pārkaisi ķiplokus. Cep 8 minūtes.
2. Tikmēr sagriez visas sēnes mazos gabaliņos. Lielā pannā lej atlikušo olīveļļu, pievieno sēnes un cep 8-10 minūtes, līdz tās ir zeltainas. Pievieno sāli.
3. Izcepto picas mīklu noklāj ar abu veidu sieriem un sēnēm. Vari pievienot vēl sāli. Liec cepeškrāsnī vēl apmēram uz 15 minūtēm.
Kāpostu zupa ar grauzdiņiem.
Tev vajadzēs:
2 biezas rudzu vai pilngraudu maizes šķēles
1 tējkarote sviesta
Olīveļļa
Sāls, pipari
1 baltais galviņkāposts
1 purava baltā daļa
1 sīpols
šķipsna muskatriekstu un krustnagliņu
2 burkāni, sarīvēti
1 ēdamkarote medus
1 glāze tumšā alus
1-2 laurlapas
Sakapāti pētersīļi
Kā pagatavot:
1. Maizes šķēles sagriež kubiņos un apcep pannā ar sviestu un 1 tējkaroti olīveļļas. Pārkaisa sāli un piparus. Kāpostu sagriež gabaliņos. Plāni sagriež puravu un sīpolus.
2. Katliņā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas, liek iekšā kāpostus, sīpolus, puravu un visas garšvielas. Maisot karsē dažas minūtes, līdz ēdiens sāk intensīvi smaržot. Uzliek vāku un ļauj dārzeņiem pasautēties vēl dažas minūtes.
3. Liek klāt burkānus, medu, laurlapas, pielej alu un nedaudz vairāk par 1 litru ūdens. Lēni vāra, līdz dārzeņi ir mīksti (apmēram stundu). Laurlapas izņem, zupu lej bļodiņas, pārber grauzdiņus un sasmalcinātus pētersīļus.
Labs raksts +
Čili pats reizēm pagatavoju, tas ir cool, jo tur var eksperimentēt, pamainīt šo to sastāvdaļās nedaudz! Labs paēdiens arī, ja trenējas un tā