! Bērni,labāk nedzeriet! :-D
10 pasaules populārāko alkoholisko kokteiļu receptes10
Mojito
Nepieciešams:
Apmēram 1/2 sauja svaigas piparmētru lapu,
2 laimi,
75 ml Bacardi vai DonQ gaišā ruma,
Sprite,
tējkarote brūnā cukura,
ledus,
1-2 tējkarotes Monini ražotā Mojito sīrupa
Gatavošana:
1. Ņem vienu no laima augļiem, pārgriež to uz pusēm un izspiež no tā sulu. Sulu ielej glāzē.
2. Ņem otru laima augli, to sagriež daiviņās. Pusi no sagriestā laima augļa met glāzē ar jau izspiesto laima sulu. Tam pa virsu ieber 1/2 sauju piparmētru lapu un brūno cukuru. Ar stampiņu to visu nedaudz sastampā.
3. Kad tas izdarīts, tad šai mikstūrai pa virsu uzlej mojito sīrupu un pievieno rumu. Nedaudz apmaisa.
4. Tad ņem ledu un pilda glāzē tā, ka pa virsu iepriekš sagatavotajam pamatam tas piepilda glāzi tā, ka tajā paliek 1,5 - 2 cm līdz glāzes malai.
5. Tam visam pa virsu pārlej Sprite.
6. Glāzes maliņai uzsprauž atlikušās laima daiviņas, bet pašu kokteili pārlēj vēlreiz ar mojito sīrupu.
Singapūras metiens
Nepieciešams:
1-2 ledus gabali,
1 daļa džina,
1/2 ķiršu brendija,
1/4 Cointreau liķiera,
1/2 citrona sula sodas ūdens.
Gatavošana:
1. Ledu liek garā glāzē. Pievieno džinu, ķiršu brendiju, Cointreau un citronu sulu. Samaisa un virsū lej sodas ūdeni.
2. Dekorē ar augļiem un dzer ar salmiņu.
Motocikla blakusvāģis
Nepieciešams:
1/10 citronu sula,
3/10 apelsīnu liķieris "Cuantro",
6/10 konjaks.
Gatavošana:
Šeikerī, kas līdz pusei piepildīts ar ledu, lej visas kokteiļa sastāvdaļas un sajauc Izkāš kokteiļa glāzē, dekorē pēc vēlēšanās un pasniedz.
Pisco Sour
Nepieciešams:
3 daļas Pisco brendijs,
1un 1/2 daļas citronu sula,
1-2 cukura kubiciņi.
Gatavošana:
Visas sastāvdaļas sablenderē kopā ar ledu. Krata līdz ledus ir izkusis un tad pasniedz kokteiļu glāzē.
Baltais Krievs
Nepieciešams:
1/10 šņabis,
3/10 kafijas liķieris,
1/10 saldais krējums.
Gatavošana:
"Old fashion" glāzē ar ledu ielej liķieri un tad - šņabi. Pievieno saldo krējumu, dekorē pēc vēlēšanās un pasniedz.
Manhetena
Nepieciešams:
7/10 amerikāņu viskijs,
3/10 saldais sarkanais vermuts,
Apmēram viena lāse "Bitter Augustin".
Gatavošana:
Šeikerī, kas līdz 1/3 iepildīts ar ledu, lej "Bitter Augustin", vermutu un viskiju un sajauc. Izfiltrē uz kokteiļglāzi, dekorē ar kokteiļķirsi un pasniedz.
Mai Tai
Nepieciešams:
30 g Bacardi White,
30 g Bacardi Black,
15 g Amaretto,
15 g Triple Sec vai Countreau,
Svaigi spiesta apelsīnu sula,
Svaigi spiesta ananāsu sula,
Mazliet Grenadīns,
Mazliet Club Soda.
Gatavošana:
1. Ņem palielu glāzi, ieber sasmalcinātu ledu, (var arī ledus kubiņus), ielej alkoholiskās sastāvdaļas un sulas, visu samaisa.
2. Tad pievieno ēdamkaroti Grenadīna, pa virsu uzlej mazliet Sodu. Greznot var ar ananāsu šķēlīti.
Tom Collins
Nepieciešams:
1/3 ledus,
1/4 džins,
1/8 citronu sula,
1/15 cukura sīrups,
1/5 sodas ūdens,
1 citrona šķēlīte,
1 ķirsis.
Gatavošana:
1. Visas sastāvdaļas, izņemot sodas ūdeni, kopā ar ledu stipri sakrata šeikerī un caur sietiņu ielej sulas gāzē.
2. Pievieno sodas ūdeni.
3. Citrona šķēlīti uzliek uz glāzes malas un ķirsi ieliek kokteilī.
Asiņainā Mērija
Nepieciešams:
Tomātu sula,
Vodka,
Vorčesteršīras mērce,
Mārrutki,
Asā piparu mērce,
Citrons,
Tumšais alus,
Selerija saknes,
Rupjais sāls.
Gatavošana:
1. Tomātu sulu, degvīnu, pāris ēdamkarotes Vorčesteršīras mērces, kārtīgu ēdamkaroti mārrutku, piecus, sešus pilienus Tobasco un kārtīgu daudzumu citronu sulas labi samaisa ( bez ledus).
2. Tad pielej diezgan daudz tumšā alus un samaisa vēlreiz.
3. Lielas glāzes vai alus kausa malu samitirina un tad iemērc rupjajā sālī, ielej tajā Asiņaino Mēriju, glāzē ieliek notīrītu selerijas kāta stienīti.
Martini
Nepieciešams:
50 ml Martini Bianco,
10 ml Grenadīns,
50 ml dzērveņu sula,
Kokteiļķirsis.
Gatavošana:
Martini un sulu sajauc kopā, lej glāzē, pielej grenadīnu, dekorē ar kokteiļķirsi.