Atsvaidzinošas, sātīgas, vieglas - izvēlies savu iecienītāko!
»
10 auksto zupu receptes karstām dienām katrai gaumei21
71
1
Tev vajadzēs:
kefīru
vārītas olas
vārītas marinētas bietes
gurķi
lociņus
dilles
sāli
Ko darīt:
1. Sarīvē bietes
2. Sastāvdaļas sagriez mazos gabaliņos, ber bļodā. Pārlej ar kefīru, pievieno sāli pēc garšas.
Tev vajadzēs:
2 avokado
2 vārītas olas
500 ml kefīru
pus laimu
dilles
ķiploka daiviņu
sāli pēc garšas
Ko darīt:
1. Blenderī liec avokado mīkstumu ar zaļumiem, izspiestu laima sulu, caur ķiploka spiedi sasmalcinātu ķiploku un nedaudz sāli. Sablendē sastāvdaļas krēmīgā konsistencē.
2. Masai pievieno kefīru un sablendē visu kopā. Pievieno arī laima sulu un zaļumus.
3. Pasniedz ar sagrieztu olu un dekorē ar zaļumiem.
Reklāma
Tev vajadzēs:
5 gurķus
5 redīsus
1l kefīra
dilles
lociņus
grauzdētas saulespuķu sēklas
sāli
Ko darīt:
Sastāvdaļas sagriez mazos gabaliņos, ber bļodā. Pārlej ar kefīru, pievieno sāli pēc garšas.
Tev vajadzēs:
lielu sauju skābeņu
4 vārītus kartupeļus
4 vārītas olas
gurķi
1,5l kefīra
sāli
lociņus, dilles
Ko darīt:
1. Nelielā sālsūdens daudzumā savāra skābenes, atdzesē.
2. Pievieno sagrieztas sastāvdaļas, pielej kefīru, pievieno sāli un zaļumus.
Tev vajadzēs:
500ml jogurta bez piedevām
2 saujas valriekstu
2 gatavi avokado
500ml ūdens
2 redīsi
pussauja bazilika
pāris lapiņas papiarmētras
5 ēdamkarotes eļļas
1-2 ēdamkarotes balzametiķia vai ābolu etiķa
sāls, pipari
Ko darīt:
1. Uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas apgrauzdē valriekstus, pieber pāris šķipsnas sāls un piestā saberztus melnos piparus.
2. Grauzdētos riekstus sablenderē kopā ar baziliku un avokado. Blenderējot pamazām lej klāt olīveļļu, līdz izveidojas bieza masa.
3. Visam pielej apmēram puslitru ūdens un kārtīgi samaisa. Pēc tam visam piejauc klāt jogurtu. Zupu pasniedz atdzesētu kopā ar plānās šķēlēs sagrieztiem svaigiem redīsiem, balzametiķa pilieniem un svaigām piparmētru lapiņām.
Reklāma
Tev vajadzēs:
350ml tomātu sulas
300g ananasa
3 tomātus
1 papriku
pusi gurķa
sarkano sīpolu
2 ķiploka daivas
sauja bazilika un piparmētras
2-3 ēdamkarotes olīveļļas
sāls, pipari, cukurs pēc garšas
Ko darīt:
1. Noskalo un notīra visus dārzeņus.
2. Gurķi pārgriež uz pusi un izņem sēklas. Kad dārzeņi notīrīti, tos smalki sagriež un liek traukā. Dārzeņus var arī samalt virtuves kombainā, pievienojot tomātu sulu.
3. Sagrieztiem dārzeņiem pievieno tomātu sulu, svaigi grieztu baziliku, piparmētru un ananasu.
4. Sajauc zupu un pēc garšas pievieno sāli, piparus un cukuru.
5. Pasniedzot zupu pārlej ar nedaudz olīveļļas.
Tev vajadzēs:
1kg dzelteno tomātu
1-2 šķēles baltmaizes
sauja svaiga bazilika
1 laims
2 seleriju kāti
3 daiviņas ķiploka
2 ēdamkarotes olīveļļas
200 ml ūdens
Sāls, pipari – pēc garšas
Ko darīt:
1. Noskalo tomātus un seleriju kātus, sagriež tos nelielos gabalos un liek blendera krūzē. Pievieno arī ķiploka daiviņas, garšaugus, laima sulu un ūdenī izmērcētas maizes šķēles.
2. Visu samaļ viendabīgā konsistencē. Beigās pievieno olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas.
Tev vajadzēs:
2 puravus (izmanto balto un gaiši zaļo daļu)
tējkaroti sāls
ēdamkaroti sviesta
175 ml piena
sakapātu sīpolu
150 ml saldā krējuma
300 g nomizotu, sakapātu kartupeļu
svaigi maltus baltos piparus
175 ml buljona
dilles, lociņus
Ko darīt:
1. Puravus kārtīgi nomazgā un nosusina. (Jāuzmanās, puraviem bieži ir paslēpušās smiltis starp lapiņām.) Sagriež ripiņās.
2. Katlā izkausē sviestu un liek sautēties puravus un sīpolu uz 10 minūtēm. Pievieno kartupeļus, buljonu un sāli, vāra 30 min.
3. Pielej pienu, uzvāra un uzreiz noņem no plīts. Sablenderē un ielej lielā bļodā. Pievieno saldo krējumu un piparus. Bļodu ieliek lielākā bļodā ar ledu un ūdeni. Maisa, līdz zupa kļūst auksta. Apsedz un ieliek ledusskapī. Pasniedz krēmzupas tasītēs un garnē ar sakapātām dillēm un lociņiem.
Reklāma
Tev vajadzēs:
Zupai:
500g saldēta mango vai 2 gab svaigi mango
1 bundžu kokosa piena
laimu
Drumstalām:
50g lobītas zaļās pistācijas
sauju piparmētras
2 ēdamkarotes brūnā cukura
Dekoram un papildus vitamīniem:
1 sauju mandeļu
kokosriekstu skaidiņas
2 saujas melleņu
Ko darīt:
1. Mango mīkstumu liek blendera krūzē, pievieno laima sulu un kokospienu. Samaļ krēmīgā zupā. Ja izmanto svaigo mango, karstākā laikā iesaku pievienot arī dažus ledus gabaliņus, lai zupa izdotos atsvaidzinošāka, vēsāka.
2. Virtuves kombainā liec pistācijas, piparmētru un cukuru. Samiksē drumstalās. To pašu var izdarīs sakapājot ar nazi.
3. Pasniedz zupu un neaizmirsi to nodekorēt ar mellenēm, smalcinātām mandelēm un kokosriekstu.
Tev vajadzēs:
2kg arbūza bez sēklām
2-3 tomātus
2 seleriju kātus
2 laimus
gurķi
sarkano papriku
sauju bazilika
1/4 svaiga čili
ripiņa ingvera
sāls un pipari – pēc garšas
Ko darīt:
1. Nomizo arbūzu, 1/5 daļu sagriež kubiņos un liek traukos, kuros pasniegs zupu.
2. Pārējo arbūza mīkstumu liek lielā traukā un pievieno lielos gabalos sagrieztas pārējās sastāvdaļas. Samaļ, lai veidojas biezzupas konsistence. Pagaršo, un, ja vajag asumiņu, pieliek vēl čili.
3. Zupu pasniedz ar arbūza gabaliņiem, lai sajustu saldu un nedaudz pikantu garšu.