Ka jau vakar biju teikusi, ieliksu dazas receptes ar visadiem kremiem ar ko var piepildit makarunus.
Protams kad sis pildijumus var izmantot ari tortes vai piragu gatavosanai . : ))
Ka jau vakar biju teikusi, ieliksu dazas receptes ar visadiem kremiem ar ko var piepildit makarunus.
Protams kad sis pildijumus var izmantot ari tortes vai piragu gatavosanai . : ))
Šokolādes krēms
200g tumšā vai piena šokolāde
150g saldais krējums
50g sviests
Saldo krējumu lej katliņā un vāra. Kad tas sāk burbuļot gar malām un ir gandrīz uzvārījies, to noņem no uguns. Šokolādi, salauztu mazos gabaliņos, un sviestu liek klāt katliņā un atstāj uz pāris minūtēm. Pēc brīža sāk maisīt, līdz šokolāde ir vienmērīgi izkususi.
Vārītais krēms (šokolādes vai vaniļas)
250 ml piens
3 olu dzeltenumi
1 ēdamkarote kakao vai pūdercukurs + vaniļas pāksts
50g cukurs
20g kukurūzas ciete
30g sviests
Pienu lej katlā un pieber kakao (vai pūdercukuru un atvērtu vaniļas pāksti, vaniļas krēmam), uzvāra līdz pirmajam burbulītim. Tikmēr lielā bļodā, olu dzeltenumus, cukuru un kukurūzas cieti,ar putojamo slotiņu kārtīgi samaisa.
Kad piens uzmetis pirmos burbuļus, to ļoti lēnām lej klāt olu masai, paralēli kārtīgi maisot. Ja pielej visu uzreiz, tad vienīgais kas iznāk ir omlete.
Masu lej atpakaļ katliņā un liek uz nelielas uguntiņas vārīties, atkal līdz pirmajam burbulim. Visu laiku maisot to karsē līdz tas paliek biezāks un biezāks, tad slēdz uguni nost. Maisīšana ļauj izvairīties no nepatīkamiem kunkuļiem krēmā. Uzmanīgi, lai nepiedeg. Krēmam ļauj nedaudz atdzist. Pievieno sviestu un to kārtīgi maisa ar putojamo slotiņu (apm. 5min). Tas padarīs krēmu zīdainu.
Krēmsiera pildījums:
100g mascarpone vai cits krēmsiers
100g saldais krējums
50g pūdercukurs
Krēmsieru samaisa ar pūdercukuru un pamazām iemaisa arī saldo krējumu, izmantojot putojamo slotņu.
Var pievienot ogas, kakao, vaniļu, citrusaguļu sulu un miziņu utt.
Viss ir atkarīgs no tā kādu garšu vēlaties piesķirt cepumiem.
Ļoti iecienīts macaronu pildījums ir dulce de leche jeb vārīts kondensētais piens. Pieļauju, ka to katrā mājā māk pagatavot.
Lai krēms būtu tādā pašā krāsā kā mīkla, vienkārši pievienot to pašu krāsvielu?