Ass nazis, virtuves dēlītis, liels siets un bļoda - lūk, galvenie piederumi, kas vajadzīgi, lai pagatavotu vienkāršus salātus. Tomēr, ja vēlaties bieži gatavot salātusun augstu vērtējat dažādību, jaiegādājas vēl daži darbarīki. Kā pirmais ir nepieciešams salātu žāvētājs, lai vieglāk un ātrāk nožāvētu nomazgātos zaļumumus. Pērkot rīvi, olu griezēji vai nazi zaļumu sasmalcināšanai, vienmēr izvēlieties augstāko kvalitāti. Tā saņemsiet virtuves piederumus, kas būs ērti lietojami un ilgi kalpos.
Griešanai un mizošanai
1. Rīve noder cietu dārzeņu, piemēram, burkānu, griešanai šķēlēs. Ar to var rīvēt arī kāpostus salātiem. Dažām rīvēm ir nopērkami vairāki dažādu platuma asmeņi.
2. Nazis smalcināšanai ir ar platu, pusmēness formā izliektu asmeni svaigu zaļumu smalcināšanai.
3. Dārzeņu birstīte noder dārzeņu,piemēram, sēņu, tīrīšanai, lai bez mazgāšanas maigi notīrītu pielipušos netīrumus.
4. Augļu mizojamais nazis var viegli plānā kārtiņā nomizot citrusaugļus.
Griešanai šķēlēs, veidošanai un grebšanai
1. Augļu karote noder bumbiņu izgrebšanai no melones un citiem mīkstiem augļiem.
2. Olu griezējs sagriež vienādās šķēlēs cieti vārītas olas, vārītus kartupeļus, sēnes, sieru un citas stingras vai mīkstas izejvielas.
3. Kiršu kauliņu izņēmējs atvieglo ķiršu un olīvu kauliņu izņemšanu.
4. Dārzeņu mizojamie naži var būt dažādu formu, bet tie visi ir vienlīdz noderīgi. Izvēlieties nazi, kas visērtāk ieguļ plaukstā. Tos var izmantot ne vien augļu vai dārzeņu mizošanai, bet arī cieto sieru, dārzeņu un šokolādes plānu sloksnīšu griešanai.