local-stats-pixel fb-conv-api

Vinils, plates un ar to saistītais DIY3

Kā zināms vinila plates tagad atkal ir apritē, protams var diskutēt vai vecais vinils ir labāks par jauno bet ne tagad. Es kādreiz biju skeptisks pret vinilu, bet nekad nesaki - nekad.

Kaut kas tajās platēs ir - turi rokās kā grāmatu....vizuāli smuki noformētas. Protams ikdienas steigā platēm nav laika, bet kad ir izdevība ir forši tās paklausīties, protams plates jākopj, jātīra lai nesprakšķ un jāieregulē aparāts pareizi lai labi skan.

Tad nu pirms gadiem pieciem tiku pie kaudzītes ar platēm - un protams jāgādā bija platinieks.

Pāris vārdos par platiniekiem un to tipu:

ir tātad aparāti ar siksnas piedziņu (belt drive) un aparāti ar tiešo piedziņu ( direct drive). Tad vēl ir dalījums - manuālie, pusautomātiskie un automātiskie. Manuālajiem viss jādara ar "roku" - automāti paši pārvieto tonarmu uz sākumu un atpakaļ.

Tad vēl ir tāda eksotika ,kā lineārie aparāti, bet tie ir retums salīdzinoši.

Tātad tika iegādāts lietots paltinieks no 80 tajiem, jo mūsdienās visi ir vai nu pārāk plastmasīgi vai pārāk dārgi.

Man nebija pastiprinātājs ar iebūvētu phono korektoru ( Platē ieraksts lai taupītu vietu , tiek ierakstīs basu galā ar zemāku līmeni - tāpēc nepieciešams korektors). Ir atskaņotāji, kuriem tas korektors ir iebūvēts. Ir divu tipu korektori priekš MM (moving magnet) un MC (moving coil). Parasti vairumam tomēr ir MM galvas, tapēc turpmāk runāšu par tiem korektoriem. MC galvas ir dārgas. Ir vēl vecie atskaņotāji ar Pjezo galvām, bet tos ietektu neizmantot ja protams nav žēl savas plates- jo tās adatas ir "plašu nāve".

Tad nu pamazām ķēros pie sava vecā aparāta uzlabošanas un pietvīkošanas. Lai runā bildes:

96 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Tā ir emotion man arī  vasarnīcā ir vecā ārija, strādā ok. Uzliku jaunu galvu un viss notiek. RRR ja pietvīko ar nav tas sliktākais.

2 0 atbildēt

pašam man ir vecais labais radiotehnikas plašu atskaņotājs kurš skaņu dzen uz vecajām labajām "deviņdesmitniecēm" caur sony "pastiprinātāju"

Tas tiesa, tajās platēs ir kas īpašs, kaut kas neaprakstāms kas nav mp3.

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt