Pirmais padoms.
Tuvojas svētki. Atkal šmorēsim, vārīsim cepsim, bet kā svētkos, savus ēdienus skaisti greznosim. Viens no bieži pielietotiem produktiem desertiem, kūkām tortēm ir putukrējums, ko parasti saputojam no pirktā 35% saldā krējuma. Cik liela ir vilšanās, ka izspiežot to caur konditorejas maisiņu, redzam dekoru ar stipri izplūdušām kontūrām. Ja ar šādu dekoru izgreznojam ēdienu, ko ēdīsim tikai nākošā vai aiznākošā dienā, tas jau būs pārvērties par bezformīgu kleķi.
Esmu atradusi vienkāršu metodi, lai kļūmi novērstu. Šo metodi lietoju jau sen, kad vēl lietoju tikai auduma konditorejas maisiņus. Kad saputotais krējums salikts maisiņā, to ietinu uz 10 minūtēm vairākkārtīgā papīra salvetē vai papīra virtuves dvieli. Vēl tikai mazliet jāpagroza un viss liekais mitrums sasūksies papīrā, ko aizmetam. Ja papīrs paliek ļoti slapjš, ietin pirms lietošanas vēl sausā salvetē. Varu galvot, ka dekors iznāks pat labāks kā iecerēts, ar asām kontūrām un nemainīgs saglabāsies arī nākošā dienā.
Tagad esmu pārgājusi uz vienreizlietojamiem plastmasas konitorejas maisiņiem. (Atzīšos, ka taupības nolūkos tos lietoju vairākkārt). Nu atkal problēma ar izplūdušo putukrējuma garnējumu ir aktuāla, jo plastmasas maisiņam šķidrums cauri nesūcas.
Atrisinājums atrasts. Skaties bildēs!