Daudzi pētījumi liecina, ka pārtikai ikdienā tērējam visvairāk. Taču nedaudz papūloties mēs varam tos samazināt, saglabājit un uzlabojot ēdienu kvalitāti un neliedzot sev pilnvērtīgai dzīvei nepieciešamās uzturvielas.
Kā dzīvot taupīgāk7
Sezonas laikā lēti iegādātos dārzeņus var sasaldēt ziemai : zaļos zirnīšus, pupiņas, ziedkāpostus, brokoļus.Lociņus .Taču vēl lētāk sanāks, ja tos izaudzēsiet paši un sagatavosiet ziemai.
Produktu saldēšanai derērēs šim nolukam īpaši maisiņi, taču ogām, novārītām sēnēm, zivīm,saceptiem sīpoliem derēs plastmasas kārbiņas,krējuma un jogurta trauciņii, kuri ir dažāda izmēra un kurus var izmantot vairākkārtīgi.
Var saldēt dažādus garšaugus: dilles, lociņus,selerijas, pētersīļus, baziliku, taču tos ieteicams sīki sagriezt un salikt plastmasas kastītēs. Sasaldētiem produktiem būs nedauz mazāk uzturvielu, taču vairāk nekā ziemā veikalos pirktajos.
Konservēšanai izmantojamas mājās pieejamās jau lietotās stikla burciņas un burkas.
Ja nevēlamies lociņus saldēt, tad varam tos izaudžet paši uz palodzes. Arī te ir vairāki paņēmieni. Var ielikt dažus sīpolus nelielā ūdens daudzumā un trauku nolikt uz palodzes - dažās dienās izaugs zaļi lociņi.Var iestādīt kastītē vai arī tā , kā redzams zīmējumā.
Ja vien logi ir dienvidu pusē, uz palodzes varam izaudzēt pētersīļus, selerijas, rozmarīnu, baziliku un melisu.