local-stats-pixel fb-conv-api

Interjera dizaina izstrādes process. 3D vizualizācija3

Interjera dizaina izstrādes process tiek iedalīts šādos posmos:
1. Viss sākas ar dizainera vizīti un savu vēlmju izklāstu.
2. Skiču izstrāde. Krāsu, aksesuāru un apdares variantu izvēle;
3. Dizaina projekta izstrāde ar 3D vizualizāciju un tehniskajiem rasējumiem;
4. Protams, tāmes sagatavošana un izmaksu saskaņošana;
5. Autoruzraudzība, ja to izvēlējies pasūtītājs.


Interjera dizains nepieciešams tad, kad telpa piedzīvo pārmaiņas.

Piemēram, tikko uzceltai mājai, dzīvoklim, vai arī rodoties nepieciešamībai mainīt telpu plānojumu un izskatu, kā arī mainoties telpas funkcijām.

Telpu interjera dizaineris ir speciālists, kura darbības virzieni ir:
* Funkcionālo risinājumu plānošana;
* Tehnisko risinājumu izstrāde elektroinstalācijai, santehnikai, ventilācijai un apgaismojumam.
* Rasējumu sagatavošana, iesniegšana būvvaldē, ja tas nepieciešams.
* Krāsu paletes izstrāde, atbilstoši telpas funkcijām un mijiedarbībai ar interjeru.
* 3D vizuālās grafikas attēlojuma izstrāde.
* Mēbeļu un aksesuāru ieteikumi un ja nepieciešams, to piemeklēšana.


Telpu dizainera pakalpojumus parasti izvēlas cilvēki, kas ir pieredzējuši situācijas, kad paveiktais darbs īsti neapmierina, vai arī iecerētais plāns izrādījies nepaveicams pašu spēkiem. 😞
Īpaši tas attiecināms uz virtuves dizainu, jo tas tiek uzskatīts par samērā sarežģītu procesu.
Virtuves dizains iekļauj krāsu izvēli, sienas un grīdas segumu izvēli, virtuves mēbeļu dizainu, santehnikas un elektrības plānojumu, kā arī citu virtuves mēbeļu izvietojumu.
Protams, pasaulē ir daudz talantīgu cilvēku, kas spēj radīt fantastisku telpu sev apkārt un iedvesmot citus, taču jāatgādina, ka profesionāls dizaineris savu amatu apgūst vairāku gadu garumā...

Dizainera galvenais uzdevums ir pēc iespējas precīzāk radīt to, ko iztēlojies klients, kā arī parādīt kādas papildus iespējas vēl pastāvētu mainot kādu no elementiem.
Mūsdienās laiks ir nauda un jebkurš godprātīgs speciālists vienmēr respektēs apstākli, ka pasūtītājs vēlās sasniegt savu mērķi plānotajā laikā. Dizaineris jau iepriekš ir saskāries ar sarežģītām situācijām un laikus var plānot darbus tā, lai netiktu kavēti termiņi.

Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, 3D vizualizācijas ļauj viegli eksperimentēt ar telpas vizuālo tēlu un interjeru, lai labāk saprastu to mijiedarbību un efektu, kas rodas mainot krāsas toņus, apdares materiālus un mēbeles.
Ar 3D vizualizācijas palīdzību iespējams modelēt neskaitāmus telpu iekārtojuma variantus, līdz tiek piemeklēts pats piemērotākais. Taču vērts atcerēties, ka reālajā dzīvē pastāv atšķirības no datorgrafikas, piemēram saules gaismas intensitāte dažādos dienas brīžos radīs ēnu spēli un krāsas toņa izmaiņas!
Dzīvē mēdz gadīties visādi, taču vajadzētu atcerēties vienu svarīgu noteikumu saistībā ar izstrādāto dizaina projektu - pabeigt projektu līdz galam! Nereti, dizaina pasūtītājs maina domas un projekta vidū izlemj darīt "pa savam", kas neizbēgami ietekmēs gala rezultātu.

Ja interjera dizains ir rūpīgi plānots, tas rada vēlamās sajūtas telpā. Protams, katrā telpā tās var atšķirties, atkarībā no telpas pielietojuma.
Piemēram, guļamistabai ir jārada nomierinošs efekts, savukārt kabinetā, vai darbistabā, vajadzētu panākt darbīgas sajūtas, kas lieki nenovērš uzmanību.

Interjera dizains iet roku rokā ar logu noformējuma dizainu, jo logu noformējums ir kā pēdējais punktiņš, bez kura telpa gan izskatīsies, gan funkcionēs nepilnīgi.

Veiksmīgs telpas interjers, veidojas tikai dizainera un pasūtītāja kopīga darba rezultātā attīstot drosmīgas un radošas idejas!
Pieredze rāda, ka ļoti bieži pasūtītājam ir skaidra vīzija par to kādam vajadzētu izskatīties plānotajam projektam, taču, lai tas iegūtu pabeigta un rūpīgi izstrādāta projekta izskatu, nereti nepieciešams dizainera pieskāriens ar "burvju nūjiņu".
Strādājot pie neskaitāmiem projektiem, dizaineris jau iepriekš ir saskāries ar kļūdām, kas potenciāli skaistu projektu var sabojāt līdz nepazīšanai un prot izvairīties no tām jau pašā sākumā. Protams, mēdz gadīties arī otrādāk, kad šķietami nelabojams projekts iegūst neparedzēti skaistu izskatu, pamainot tikai dažas detaļas!
Tā ir pieredzes, talanta un zināšanu maģija.

p.s.

Drīzumā turpināsim rakstu sēriju par interjera dizaina izstrādes īpatnībām.
Nākamajā rakstā lasi: Virtuves dizaina izstrādes īpatnības.

23 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000