Visu vasaru esam priecājušies par gardiem tomātuļiem, kuri ir labi garšojuši gan tikko plūkti, gan visādos konservos, gan picās un salātos.
Visu vasaru esam priecājušies par gardiem tomātuļiem, kuri ir labi garšojuši gan tikko plūkti, gan visādos konservos, gan picās un salātos.
Vasarā tomāti bija smuki un lieli.
Prāvākie pat tika rādīti draugiem un kaimiņiem un arī pašiem bija prieks..
Bet tagad stumbra apakša ir līdz pusei plika un tomāti galotnes tuvumā kļūst arvien sīkāki - pie tam nāk rudens un gribētos, lai šie ātrāk nogatavojas, jo istabā gatavināts tomāts vairs nav tas...
Es parasti tomāta stumbru nolaižu zemē, pārsedzu ar mulču, lai viņš apsakņojas un ražo ar jaunu sparu - un - tā kā neesmu visai gara auguma, nav nepatīkamās problēmas, ka garo šķirņu tomātu augšējiem zariem netieku klāt! Ne visai steidzos novākt sarkanos tomātus un siltumnīcā tiek sanesti apžāvēšanai arī citi dārza augļi - viņus neskar rudens lieti un pie reizes viņi izdala etilēnu, kurš palīdz nogatavoties brāļiem tomātiem. Ir dzirdēts ka padomju laikos sakņu bāzēs zaļajiem no Āfrikas ievestajiem banāniem sakrāva apkārt ābolus, un viņu pozitīvajā ietekmē banāni tiešām nogatavojās līdz glītam dzeltenumam.